Interjúk és nyilatkozatok

Boateng: Csapatként nehéz lesz minket megverni

Jerome Boateng a Welt Am Sonntagnak adott interjút. Lássuk a Bayernnel kapcsolatos és egyéb érdekesebb kérdéseket / válaszokat. 


Világbajnok, a Bayernnel triplázott, volt az év focistája is. Miről álmodik még?

Arról, hogy ezeket a címeket újra megnyerjem, ez hihetetlenül ösztönöz engem. Főleg a címvédés és az elhódítás megismétlése a nehéz, érvényes ez a Világbajnokságra és a Bajnokok Ligájára is. Nagyon jól emlékszem, milyen büszke voltam, amikor Andrea Pirloval mezt cseréltem. Ő egy olyan játékos volt, akire mindig felnéztem. Kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, fantasztikus lenne, ha én is ebbe a kategóriába tartozhatnék. Ezenkívül csak az U21-el lettem EB-győztes, ezért ennek a megnyerése is egy nagy cél számomra. A karrierem után soha nem akarok szemrehányást tenni magamnak, hogy nem tettem meg mindent a sikerekért. Még messze nem laktam jól.

Mióta Jupp Heynckes visszatért, ismét jól megy a Bayernnek. Mi teszi őt kivételessé?

Nagyon egyenes, emellett nagyon emberséges is. Az utasításai teljesen világosak, de mindig a kisujjából jönnek. Kritizál is, de mindig érezteti veled, hogy a kritika kizárólag arra szolgál, hogy fejlődj. Mindenkivel egyenlően bánik és egyszerűen nagyon jól irányít minket.

A Bundesligában hatalmas előnyük van, a Bajnokok Ligájában a Besiktas elleni 5-0 után már előre tervezhetik a negyeddöntőt. Hol képes még a csapat fejlődni?

Minden területen. Főleg a védekezésből támadásokba való átváltásban. Azt hiszem, túl sok gólhelyzetet hagyunk ki. Néha túl könnyelműen veszítjük el a labdát. A párharcokat 90 percen át kell alkalmaznunk. Legutóbb, néhány meccsen voltak fázisaink, amikor nem volt elég a jelenlétünk. Illetve a kapu előtt is hatékonyabbnak kell lennünk. A bajnokságban lévő előnyünk ellenére fenn kell tartanunk az izgalmi állapotot. Az elkövetkezendő hetekben a Leipzig és a Dortmund, a kupában pedig Leverkusen ellen futunk össze nehéz ellenfelekkel, ezek a meccsek a segítségünkre lesznek. A bajnokságban egy meccset sem nyerünk meg előre, hiába állítják be úgy a nyilvánosság előtt. Néhány meccset szerencsével nyertünk meg, pár esetben pedig, például a Stuttgart vagy a Bremen ellen végződhetett volna döntetlenre is.

Hogyan látja a Bajnokok Ligája döntőjébe való bejutási esélyeket?

Megvan az esélyünk rá. De sok tényezőn múlik: Napi forma, szerencse, játékvezetői döntések. Ha csapatként lépünk fel, nagyon nehéz lesz minket megverni. A zártságunk az erősségünk. Világklasszis játákosaink vannak, nem egy szupersztár, akitől minden függ.


Jerome jelenlegi slágerzenéje: 


További témák:

Jelenlegi kedvenc zenéjéről és a hitről: Drake-től a God’s Plan. Többek között arról rappel, mi történik az életben. Hívő vagyok és meggyőződésem, hogy nincsenek véletlenek, minden okkal történik, Istennek mindenkivel van egy terve. Néha próbára tesz, és az élet is. Az elmúlt két évben minden volt, csak egyszerű nem, többször megsérültem és hetekig nem is edzhettem. Feltettem a kérdést, mit kell tennem. Rendszeresen imádkoztam, ez segített a nehezebb időszakaimban, ez adott erőt, illetve a családom, amely mindig támogatott – és persze a kedvenc zenéim is.

A gyermekeiről és az apaságról: Lamia és Soley is nagyon sportosak, teniszeznek, táncolnak, lovagolnak és fociznak a suliban. Már kisebb szakértők lettek, mindig mondják, több gólt kell szereznem. (…) Tudok szigorú apa is lenni, a lányaim csak hét évesek, élvezniük kell a gyermekkort. Általánosságban is nagyon fontos számomra, hogy átadjam nekik az élet értékeit, amikkel az én szüleim is útnak indítottak, a tiszteletet, az udvariasságot. Illetve a kertünkben van egy tábla, amelyen a legfontosabb értékek szerepelnek: Fegyelem, szenvedély, akaraterő és az erő.

Az életéről: Lassan harminc leszek, de egészséges és fitt vagyok, a kor csak egy szám. Még sok jó év áll előttem és újra teljes bizalommal vagyok a testem iránt. Hihetetlenül hálás vagyok, mert mindennap azt tehetem, amit szeretek. Csodálatos szakaszokat éltem át, amelyekért keményen meg is dolgoztam.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top