Egyéb

Lewandowski százados és a klub legeredményesebb idegenlégiósa lett

A 29 éves lengyel sztárcsatár nem bír leállni a rekordok döntögetésével. 

KÉP: Bleacher Report


Robert a HSV elleni 6-0-ás mérkőzésen triplázott, ezzel ismét számtalan új  és egyedülálló adatot vonultathat fel. Az FCBayern.de kigyűjtésében közöljük.

Lewandowski…

⚽ … sorozatbeli 17 büntetőt értékesített, ezzel tartja Hans-Jörg Butt örökrekordját. Az egyedülálló csúcshoz való tizenegyest a 86. percben kihagyta, négy perccel később viszont újra egy az egyben talált be.


⚽ … 23 gólos az idei Bundesliga szezonban, magabiztosan vezeti a góllövőlistát is. Mögötte még mindig a Dortmundból már távozó Aubameyang áll 13 találattal, az aktívak közül az ex-bayernes Nils Petersen 12 gólos.


⚽ … 46. alkalommal talált be egy mérkőzésen legalább kétszer, ezzel harmadik az örökös statisztikában – csak Gerd Müller (87) és jelenlegi edzője, Jupp Heynckes (51) múlja őt felül.


⚽ … a 64. Allianz Arénában szerzett bajnoki góljával megelőzte az eddigi rekordtartó Arjen Robbent, aki a HSV ellen szintén betalált, a 62. gólját szerezte.


⚽ … a 98., 98., és 100. bajnoki gólját szerezte az FC Bayernben, nála többször csak öten voltak eredményesek: Gerd Müller (365), Karl-Heinz Rummenigge (162), Roland Wohlfarth (119), Dieter Hoeneß (102) és Thomas Müller (102).


⚽ … 100 Bayernben elért bajnoki góljához 120 mérkőzésre volt szüksége, ez pedig új Bundesliga rekordot foglal magában – Dieter Müller a Köln mezében 127, a „Nemzet bombázójának” becézett Gerd Müller pedig „csak” 136 mérkőzés után vált klubjában századossá.


⚽ … összességében már 142 gólos Bayern mezben, ezzel a klubtörténelem hatodik legeredményesebb játékosává lépett elő – egyben a klub fennállásának legeredményesebb idegenlégiósa is lett, a 140 gólos Giovane Elbert utasította maga mögé.


⚽ … a BVB-ben és az FCB-ben elért 174 Bundesliga góljával a 10. helyre lépett a Bundesliga örökös góllövőlistáján és csak három találat kell neki, hogy behozza a 177-177 gólos Klaus Allofs – Dieter Müller párost. Stefan Kuntz (179) és Ulf Kirsten (181) góljainak számát is beérheti még ebben az idényben.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top