Egyéb

Dr. Wohlfahrt: Guardiolát egyáltalán nem érdekelték az orvosügyi kérdések

A Bayern csapatorvosa önéletrajzi könyvében írt a Guardiolához fűződő rossz kapcsolatáról, felmondásának körülményeiről, Uli Hoeness is reagált rá.


„Pep Guardiola irányítása alatt megváltozott a Bayern Münchennél lévő közhangulat, egyre biztosabbá vált, hogy a csapatomban senki nem bízott már meg bennem. Abszolút nem érdekelték az orvosügyi kérdések, azt viszont elvárta tőlünk, hogy csodát hajtsunk végre.” – írja Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, az új önéletrajzi könyvében, amelynek részleteiről a BILD számolt be.

Pep a Garda-tónál lévő edzőtáborozás során veszett először a stábba – méghozzá agresszív hangnemben: „Mi folyik itt? Azt hittem a világ legjobb orvosi részlegével jöttem ide, viszont van két hosszútávú sérültünk, akiknek az előzetes diagnózis alapján rég egészségesnek kellene lenniük. Mire véljem ezt?”

Így kezdődött, majd folyamatosan fajult el a Pep és az orvosi stáb feje közötti kapcsolat. Íme pár vétke, amelyet a doki tett közhírré:

▪ Guardiola követelte, hogy Wohlfahrt minden edzésen ott legyen, habár tudta, világhírű magánpraxist is vezet – ahol olyan élsportolók fordultak meg, mint például a világ leggyorsabb embere Usain Bolt.
▪ Azon is felhúzta magát, hogy a doki nagy népszerűségnek örvendett a klub berkein belül és nem tudta őt könnyedén „legyőzni”.
▪ Wohlfahrt szerint Pep teljesen a feje tetejére állította az edzések előtti, évek óta jól bejáratott, orvosilag is jól átgondolt bemelegítő gyakorlatokat.
▪ Sprintek előtt öt percig melegítettek a játékosok, szemmel látható volt a gyenge fizikai állapotuk.
▪ Juppal, van Gaallal, Hitzfelddel ellentétben nem érdekelték őt az orvosi jelentések.
▪ Nem akart szóba állni sem Hans-Wilhelmmel, de  fent említett edzőkkel ellentétben a sérült játékosokra sem nézett rá.

„Emlékszem a Jupp Heynckes irányította szezonra, csak három izomsérülésünk volt. A játékosok igénybevételét figyelembe véve ez egy nagyon alacsony szám. És ezt nem csak hasraütésszerűen, hanem az UEFA hivatalos statisztikái alapján mondom, amelyben a Bayern mindig a legkevesebb sérült játékost számlálhatta.”

Az edző és a csapatorvos közötti kapcsolat annyira elmérgesedett, hogy egyszer az étkezőasztalnál ülve is komoly vitába keveredtek, az egyébként higgadt Wohlfahrt kiabálva, már ököllel ütött az edényektől csörömpölő asztalra.

„Pep Guardiolát egy gyenge öntudattal rendelkező embernek gondolom, aki mindent megtesz azért, hogy másokat megtévesszen. Ezért állandó félelemben él, nem is annyira a vereségektől, hanem sokkal inkább a hatalom elveszítésétől retteg.”

Wohlfahrt és stábja a Porto elleni 1-3-mas meccs után mondott fel, Pep Guardiola az egész csapat előtt tette őt a vereség és a játékosok állapota miatti felelőssé – Münchenbe visszaérve,  kollégáival és családjával is közölve az esetet végül azt az elhatározást hozta, hogy 38 év után lemond a Bayern csapatorvosi posztjáról – mint ismert, csak ideiglenesen tette, idén ismét kinevezték őt ebbe a pozícióba.

A cikk megjelenését követően Hoeness is reagált a két fél kapcsolatára: 

„Azt hiszem akkoriban én magam sem tudtam volna megakadályozni ezt, nem tudtam volna moderálni a Mull és Pep Guardiola közötti konfliktust. Pep Guardiola egy nagyon büszke katalán és a spanyol futballedzőknek egészen más kapcsolatuk van a klub orvosi részlegeivel. Mull is egy nagyon büszke orvos, aki nem szeretett volna a sikeres kezelési módszereiről diskurálni. Hiányzott az ütköző, aki mindig is én voltam. A Porto elleni 1-3 utáni jelenetek a korábbi vesztes meccsek után is előfordultak, gyakrabban ahogy azt az ember gondolná. Az, hogy az FC Bayern München ilyen sikeres lett, ahhoz a lenyűgöző orvosi részlegnek is köze van, amelyért Mull volt a felelős, illetve jelenleg is ő az. A klub nagyon sokat köszönhet neki.”




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top