Bajnokok Ligája

Heynckes: Ribéry bizonyítani fogja fontosságát

Jupp és Thomas a Besiktas elleni BL-nyolcaddöntő visszavágó előtt válaszoltak az újságírók kérdéseire.


Thomas Müller

A fejlődési lehetőségekről: Fejlődésről csak akkor beszélhetünk, ha igazán nagy falat vár ránk. Akkor válik majd igazán fontossá, hogy elől nagyon hatékonyak legyünk, hogy mindezt az oda és visszavágón is megvalósítsuk. Ekkor nem véthetünk olyan hibákat, amelyeket az ellenfeleink korábban nem büntettek meg. Itt már nem beszélhetünk gyengeségekről, ez inkább a minden területen való hatékonyságról szól.

A stadionról és a válogatott meccsekről: Különleges mérkőzés lesz, a stadion hírneve is különleges. Jó mérkőzést akarunk nyújtani. Ezt követően pedig a válogatottal lesz két csúcsmérkőzésünk. A brazilok elleni olyan emlékeket idéz fel bennem, amellyel előre megjön az étvágyunk a nyári VB-re is.

A meccsről: Úgy készülünk, mintha 0-0-val kezdenénk. Bátran akarunk játszani és az első meccsen mutatott teljesítményünket akarjuk felidézni. Még akkor is, ha nem feltételezhetjük, hogy ezúttal is annyi gól esik majd. Esélyt sem akarunk adni a csodának.

A törökországi helyzetről: Nem volt ijesztő érzésem, szívélyes fogadtatásban részesültünk. Mindenről pozitív a benyomásom, pár szurkoló autogrammot is akart. Ha az ember kinéz a Boszporuszra, jó érzése támad. Viszont nem feledhetjük, hogy dolgunk van itt.



Jupp Heynckes:

A BL-ről: Tapasztalatból tudom, mik a Bajnokok Ligája követelményei. Domináljuk a Bundesligát, ettől függetlenül minden mérkőzésnek nagyon tudatosan vágunk neki. Mindig vannak olyan folyamatok, amelyeket tökéletesíteni tudunk, ha abszolút topcsapattal találkozunk, felkészültnek kell lennünk. Ezek a dolgok időt vesznek igénybe, ezért ez a folyamat még nem tekinthető lezártnak.

Ribéryről: Franck Ribéry számomra ugyanaz a játékos, aki az elmúlt években is volt. Amikor megérkeztem sérült volt és csak a fitneszteremben tudott dolgozni. Jól felkészülten tért vissza a Bundesligába és megtalálta a ritmusát. A Hamburg elleni teljesítménye kiválóra értékelhető, ugyanis előtte két hétig beteg volt. Mindig arról diskurálnak, ha kihagyom az egyik stabil játékosomat. Viszont már az odavágó előtt elmondtam, ő egy rendkívül fontos játékos számomra. Ezt az elkövetkezendő hetekben is fogja bizonyítani.

A felállásról: 20 abszolút topjátékosunk van. Egy bulvárlap azt írta, hogy átlagban hat játékost rotálok. Ez is mutatja mekkora bizalommal vagyok a játékosaim felé. Nem fogok eltérni attól a gondolatomtól, hogy a támadó és védelmi réteg között jó egyensúlyt hozzak létre.

A meccsről: Egy abszolút topcsapattal mérkőzünk. Tüzes szurkolók fogják a csapatukat ostorozni itt holnap. Ez teszi a futballt, szurkolók nélkül ez csak egy érzelemmentes játék lenne. Az 5-0 ellennére is a legmagasabb koncentrációval vagyunk képesek pályára lépni. Az odavágótól függetlenül akarjuk megnyerni ezt a mérkőzést is.

A veszélyeztetettek pihentetéséről: A játékosok számára világosnak kell lennie, hogy nagyon fegyelmezetten kell játszaniuk és nem szabad hagyniuk, hogy provokálják őket. Senkit nem fogok pihentetni csak azért, mert két sárgája van.

A jövőjéről: Nem vagyok hajlandó megjegyzést fűzni ehhez. Tudom mit akarok és mit kell tennem. Ki kell várniuk, amíg megteszik a bejelentést.

A személyi helyzetről: James csak nemrégóta edz újra a csapattal, de természetesen már opciót jelent – csakúgy, mint Thiago. Arjen Robben is játszhatott volna holnap, de elővigyázatos vagyok, kisebb panaszai vannak, otthon maradt.

Alabáról: David Alaba évek óta fontos játékosa az FC Bayernnek. Fizikailag nagyon jó állapotban van, képes arra, hogy újra elérje a 2013-mas teljesítményét.

A 11 meccses győzelmi rekordlehetőségről: A statisztikának számomra nincs olyan nagy jelentősége, annak viszont annál inkább, hogy a csapatom holnap győzzön és lássam a fejlődésüket. Ez fontosabb bármilyen rekordnál.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top