Interjúk és nyilatkozatok

Wagner: A siker kulcsa a hit

Sandro a BILD-nek tett interjújában beszélt magabiztosan.


Herr Wagner, az 5-0-ás hazai győzelem ellenére tartanak az isztambuli pokoltól?

Egyáltalán nem. Azt hiszem nincs is szebb dolog egy ilyen katlanban játszani. Remélem igazán nagy lesz a hangzavar és a török drukkerek mindent beleadnak. Úgy várom már, mint egy kisgyerek.

Télen 13 millióba került, soha nem adtak ki ennyit egy 30 évesért. Jó befektetés volt a klub számára?

Igen, száz százalékosan. Megkapom a játéklehetősémet és a magam játékstílusával segítek a csapaton.

Jó a Bayernnél lévő gólátlaga, átlagban 90 percenként talál be. Elégedett ezzel?

Igen, persze!

Az elmúlt három évben Ön talált be a legtöbbször fejjel, 2015 közepe óta a ligában 11-szer sikerült. Vele született tehetség vagy különleges edzésmód az oka?

A futballkarrierem során eddig mindenért keményen megküzdöttem. Semmit nem kaptam ajándékba, a jó fejelőkészségemet sem.

A topsztárokkal való napi szintű edzés jobbá teszi Önt?

Az edzéseken hihetetlen magas színvonal uralkodik, minden játékos nagy ambícióval és elkötelezettséggel rendelkezik. Az napról napra előrébb segít minket. Tehát a legjobb német csatárt is (nevet).

A felesége bosszús, hogy ilyen gyakran van az unterhachingi házukban?

Remélem nem, de megkérdezem majd tőle.

Vannak otthon ex-klubokkal kapcsolatos rajongói tárgyak a gyermekei számára? Vagy csak Bayernesek?

A lányomat szerencsére nem érdekli a futball. A legidősebb fiam viszont a kezdetektől fogva a Bayernért szurkol. A legkisebb még csak anyuka mellkasáért van oda (nevet).

Önben mindig ott volt a Mia san Mia-gén?

Igen, anyatejjel kaptam. Ezért vagyunk most Bajorországban. Ezért számít Bajorország a Földkerekség legszebb helyének.

Lenyűgöző milyen világosan beszél. Honnan jön ez az önbizalom?

Fontosnak találom, hogy ne zárkózzunk el a dolgoktól és haladjunk a saját útunkon. Még akkor is, ha az ember néhol akadályokba ütközik. A hit önmagában a siker kulcsa.

Per Mertesacker a Spiegelnek elárulta, milyen nagynak találja a labdarúgásban lévő stresszt. Mit gondol erről a kijelentésről?

Per egy intelligens ember. Azt hiszem nem szabad ítélkezni mások pszichéje felett. Nagyon tiszteletreméltónak tartom, ha egy Merte nyíltan adja át a saját tapasztalatait.

Ön hogyan ítéli meg a labdarúgásban lévő nyomást?

Egyértelmű, hogy bizonyos helyzetekben nagyon nagy a nyomás, de mindenki máshogy reagál ezekre a szituációkra. Nekem hihetetlenül sokat segít, ha mindig a szemem előtt tartom mik az élet fontos és kevésbé fontos dolgai. A futball végülis csak egy sport, távol áll az élet fontosabb kérdéseitől.

A válogatottal két eseményen vett részt: 2009-ben az U21-es EB-n és a 2017-es Konföderációs kupán, mindkét alkalommal megnyerték a címet. A VB-cím érdekében Jogi Löwnek vinnie kell magát Oroszországba?

Önzetlenül ajánlom neki… (nevet)

Thomas Müllerhez hasonlóan Ön is öt gólt szerzett a VB-selejtezők során, többet mint a többi válogatott játékos. Jelent ez valamilyen bónuszt a jövőre nézve?

Ezt nem tudom megítélni.

Van rá lehetőség, hogy Gomezzel együtt mindketten ott legyenek a VB-n? Ahogy legutóbb ő fogalmazott?

Ezt a szövetségi kapitánynak kell eldöntenie. Elég tapasztalattal rendelkezik, de alapvetően igen, természetesen van erre lehetőség!

Legutóbb csipkelődtek Gomezzel. Milyen a viszonyuk?

Mindezt nyugodtan tettük. Személyesen nem annyira ismerem őt. Alapvetően viszont szép dolog, hogy rajtunk kívül még sok jó támadója van Németországnak.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top