Bajnokok Ligája

Hummels: A mentalitásunk lenyűgöző | Reakciók: BES 1-3 FCB

A Besiktas elleni 8:1-es továbbjutás után Heynckes mellett Müller, Boateng, Hummels és Alaba is megszólalt. 


Jupp Heynckes: A két meccs tekintetében láthatják milyen magabiztosan mentünk tovább. A Besiktas otthon még nem kapott ki, ebből is leszűrhető, hogy milyen erős csapatuk van. Nem egyszerű itt győzni, az atmoszféra olyan, amely csak nagyon kevés európai stadionban tapasztalható. 7-0-ás összeségésnél világos volt, hogy bejutottunk a negyeddöndőbe. Hogy elvétve kicsit akadozott itt, az teljesen normális. Üröm az örömben, hogy túl sok sárga lapot kaptunk.

Thiago sérüléséről: Thiago lecserélése nem volt elővigyázatosság, azt mondta, hogy talpfájdalma van. Holnap kerül sor a részletes MR-vizsgálatra, de az első becslések szerint nem annyira komoly.

Neuer visszatéréséről: Nem helyezünk rá nyomást, de jó állapotnak örvend. A fizikoterapeuták és az orvosok döntenek arról, mikor kezdhet el edzeni. Azt hiszem áprilisban vissza fog térni.

Wagnerről: Lenyűgöző, ahogy beilleszkedett a csapatba és hogy mennyire tudásszomjas játékos. Ráadásul mindig kiemelkedően edz. Futásmennyiségileg és küzdőszellemben nagyon erős, szerzett is pár gólt a Bayernnél. Örülök, hogy ma a Bajnokok Ligájában is betalált. Ha szoros helyzetben leszünk, talán Lewyvel együtt lesz rá szükségünk, remélhetőleg akkor is betalál majd.


Thomas Müller: Nagyon hangos volt ma itt, főleg a füttyszónál nem értettünk semmit a pályán. Mozgalmas egy meccs volt, sok labdavesztéssel, a részünkről főleg a második félidőben volt erre példa. Összességében jól ellenálltunk, még ha a szerkezetünk nem is volt olyan, ahogy azt előzetesen elképzeltük. Ha Isztambulban 3-1-re győzöl, nem csináltál mindent rosszul. Örülünk, hogy teljesítettük a feladatunkat, mostantól a következő fordulóra fókuszálunk.

A macskáról: Nem tudom hány macska lakik a stadionban. Vicces jelenet volt. A rendező számára sem lehetett egyszerű őt vadászni. Látszott, hogy egy kicsit megijedt, de szerencsére sikerült neki átugrania a hirdetőtáblákat.

A következő lehetséges ellenfélről: Mindenképp tovább akarunk jutni, hogy ki ellen, azt majd meglátjuk. Mindegyik csapatnak megvannak az erősségei illetve a gyengeségei. A Manchester City jelenleg nagyon erős, a Barcelona uralja Spanyolországot, a Real a címvédő. Ez három óriási akadály, amely várhat ránk. Viszont teljesen nyugodtak vagyunk, először kiélvezzük a továbbjutást.

A többi csapat Bayerntől való félelméről: Mit nevezünk félelemnek. Az FC Bayern iránti tisztelet mindig nagy. Még senkinek nem volt könnyű dolga velünk. Ezt itt, a Besiktas ellen, illetve az elmúlt években is mindig megmutattuk.




Jerome Boateng: Óriási örömöt okozott itt játszani. A góljainkat a megfelelő időpontokban szereztük, a buta hibák és felesleges labdavesztések miatt viszont néha zavarba jöttünk. Mi magunk is tudjuk, hogy kritikusan kell kezelni a játékunkat. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell, mert jön a következő ellenfelünk a Bajnokok Ligájában.

Az edzőkérdésről: Nálunk ez nem téma, mert a meccseinkre koncentrálunk. Az edző egyáltalán nem engedi ezt felhozni. Nagyszerű munkát végez, közösek a céljaink. Az edzőkérdésről nincs szükségünk beszélni, a szezon közepén vagyunk.


Mats Hummels: Természetesen nagyon fontos, hogy az ilyen meccseken mindig jó mentalitással játszunk. Ha a koncentráció csökken, nehéz azt újra visszanyerni. A 86. percben, a harmadik gólunknál tisztán látszott, hogy nem adtuk ezt fel, mindent beladtunk és játszottuk a játékunkat. A jelenlegi mentalitásunk lenyűgöző.

A hétvégi bajnoki cím lehetőségéről: Természetesen megtörténhet, de nem hiszem, hogy a Schalke és a Dortmund egyszerre fog vereséget szenvedni. Egy Lipcsében aratott győzelem lehetne ennek az alapfeltétele. Vasárnap meglátjuk, de nem kalkulálok vele.


David Alaba, a 2013-mas csapattal való összehasonlításról: Nem, nem hasonlítgatunk. A döntőig még nagyon távoli út áll előttünk, ezt mindannyian tudjuk. Egyszerűen várjuk meg ki lesz a következő ellenfelünk. Nekem nincs külön kívánságom, ha az ember döntőzni akar, akkor minden szembejövő ellenfelet le kell győznie.

A lehetséges áttörésről: Jelenleg nagyon, nagyon jó keretünk van, ezt hétről hétre bizonyítjuk. A nehézkes meccseken is. Nagy a konkurenciaharc, de ez mindannyiunk számára jót tesz és ez a mérkőzéseinket is tükröződik.


Senol Günes: Szomorú vagyok. Mindkét meccs váratlanul sok gólt hozott számunkra. De az ellenfél nagyon erős volt.


Oguzhan Özyakup: Már az odavágón elbuktuk a párhardot, ez a meccs csak formalitás volt. Meg akarjuk nyerni a török Süper Lig-et és jövőre még erősebben akarunk visszatérni a Bajnokok Ligájába.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A mérkőzés összefoglalója” class=”out”]

Kettős győzelem, Jupp BL-rekord a Besiktas otthonában

[/toggle]
[/toggles]



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top