Egyéb

Emre Can: Nem bánom, hogy távoztam

A Liverpool középpályása a Sport1-nek adott interjújában érintette a Bayernes időszakát.


Emre Cant óriási ígéretként kezelték a Bayernnél, adottságait azonban már nem a münchenieknél kamatoztatta a 2013-mas triplázó keret tagja, a német-török középpályás. A több játék érdekében először kölcsönbe a Leverkusenbe igazolt, a Bayern érthetetlen közbeavatkozása nélkül végül a Liverpoolban teljesedett ki és lett alapember. A Sport1-nek adott interjújában érintette a távozása körülményeit:

„Nem, egyáltalán nem bántam meg az akkori döntésemet. Mára már kiderült, hogy egyszerűen ez volt a megfelelő elhatározás. Akkoriban az alábbi volt a helyzet: Pep Guardiola megjött, az irányítása alatt jó felkészülési időszakon mentem keresztül. Majd volt egy nagyon, nagyon őszinte beszélgetésünk.” (…) „Nagyon fiatal voltam és fontos volt számomra, hogy sokat játsszak. Ő is őszintén megmondta, nem tudja garantálni, hogy hétről hétre játszani fogok. Ezután láttam a Leverkusenben adódó lehetőséget, a Bajnokok Ligájában is szerepeltek. Sokak visszalépésként tekintettek rá, de számomra előrelépést jelentett, mert Leverkusenben mindig játszottam. Ma már látni, hogy ez mindenképp kifizetődött.”

Hiba volt a Bayern részéről elengedni önt? „Ezt nem mondanám. Hogy hibát vétettek-e, azt nekik kell eldönteniük.”

Can szerződése nyáron lejár, így ingyen távozhat Liverpoolból – pár napja voltak Bayernnel kapcsolatos pletykák is, a középpálya telítettsége miatt  azonban nem sok esély van a visszatérésére. Jelenleg a Juventust emlegetik a legfőbb esélyesként a német válogatott játékos megszerzésére.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top