Interjúk és nyilatkozatok

Alonso: Lewa a legjobb kezekben van, de neki kell döntenie

A Bayern tavaly visszavonult középpályása a Sportbuzzlernek adott interjút. Az érdekesebb mondatait olvashatjátok.


A német-spanyol felkészülési meccsről és VB-esélyeikről: A legtöbb játékos topcsapattal áll szerződésben, most főleg a klubjukra koncentrálnak. A csapatok biztosan nem tárnak fel mindent, de a nagy torna előtt ez egy fontos teszt lesz. Nálam mindketten a favoritok közé tartoznak. A németek a címvédők, 2014 óta még jobbak lettek, új játékosokat hoztak fel és hihetetlen önbizalmuk van. Spanyolország is egy áttörésen ment keresztül, egy új generáció fejlődött ki. Most bizonyítaniuk kell, mennyire is jók valójában.

Kimmichről: Különösen örülök, hogy Josh nagyszerű fejlődésen ment keresztül. Nagyszerű srác, nagyon szoros kapcsolatban álltam vele a Bayernnél, figyelmesen követem az útját is. Ha így folytatja, nagy jövő előtt áll.

Jupp visszatéréséről és a jövőjéről: Meglepődtem amikor visszatért, de tényleg. Őrület amit nyújt. Az érkezése előtti és a jelenlegi helyzet száz százalékosan különbözik. Ő mindenkivel megérteti magát a klubnál, a vezetőkkel, a játékosokkal, szurkolókkal. Fogalmazzunk úgy, hogy nem lennék meglepődve, ha folytatná (nevet). Biztos, hogy jó megbeszélései vannak Rummenigge és Hoeness urakkal és megtalálják majd a lehető legjobb megoldást a Bayern számára. Ha hisznek Heynckes maradásában, meg is kapják. A legmagasabb tiszteletem előttük.

Xabi, mint Heynckes utód? Nem, nem, ez még túl korai. Talán pár év múlva, de most biztos nem. Örülök, hogy jelenleg nincs rajtam ez a nyomás. Még nem állok készen egy ekkora kihívásra.

Lahmról és jövőjéről: Nagyon intelligens játékos volt, egyszerűen megértette a játékot. Philipp pontosan tudta, mit kell saját magának és másoknak tennie a pályán – ez nagy benyomást tett rám. Bármilyen pozíciót képes lenne betölteni, akár a Bayernnél, a DFB-nél, akárhol. Nagy tiszteletnek örvend mindenhol, biztosan elgondolkozik rajta. Kár lenne, ha egy hozzá fogható személy nem maradna a labdarúgásban.

Az átigazolási őrületről: Meg kell próbálni mindkét nézőpont szerint, professzionális és szurkolói szinten is tekinteni a dologra. Ha az üzlet része vagy, elfogadónak kell lenned, mert nem tudsz változtatni rajta, természetesen profitálhatsz is belőle. De megértem azokat, akik ezt őrületnek tartják, de higgyék el, még messze nincs vége, az árak egyre magasabbak lesznek, egyre több pénz lesz a folyamatban. Az emberek viszont tévében vagy stadionban, de nézik a meccseket, mezeket vásárolnak.

A Bundesligáról: A Dortmund évekig jól tevékenykedett, de ahelyett, hogy betömték volna a lyukakat, ezek inkább még nagyobbakká váltak. Ez nem jó a liga számára. Sok tehetséggel, sok jó támadóval rendelkeznek, de hiányzik belőlük a karakter és a vezető, ha ez meglesz bennük, közelebb kerülhetnek a Bayernhez. Az embereknek izgalomra, a Bayernnek ellenfélre van szüksége – legyen az a BVB, a Schalke vagy a Leipzig.

A Lewandowski-pletykákról: Nem számítanak újdonságnak ezek a pletykák. Ő egyértelműen a világ egyik legjobb kilencese. De szerintem a Bayernnél a legjobb kezekben van. Minden évben meglövi a góljait, ismeri a klubot, a ligát, címeket nyer. De hogy újabb kihívást akar-e, azt saját magának kell eldöntenie.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top