Edzőkérdés

BILD: A Bayern és a Dortmund küzd Hasenhüttlért

A Bayern-múlttal rendelkező Leipzig edzőnek 2019-ig van szerződése.


A vezetőség elsődleges Jupp-utódja, Thomas Tuchel megunta a Bayern totojázását és elfogadta egy másik európai topklub megkeresését – a Bild szerint a PSG-hez ígérkezett el és már napok óta keresi leendő segédedzőjét. Nem tudni, hogy a Bayern mennyire készült a C-tervvel, mindenesetre most ezzel kell előállniuk.

A Bild beszámolója szerint a jelenlegi legfőbb jelölt Ralph Hasenhüttl lehet, akit a BVB is szívesen mozdítana a Lipcsétől. A lap úgy fogalmaz, hogy a két klub küzd az 50 éves osztrák megszerzéséért, akit 2019 nyaráig köt szerződés az RB-hez. Nem először kerül szóba, az év első napján a Sport1 által már írtunk az állítólagos érdeklődésünkről.

Uli Hoeness 2016 decemberében az alábbit nyilatkozta róla: „Ha valamikor egy németajkú edzőt keresnék, ő biztosan beletartozna abba a három jelöltbe, akiken elgondolkoznék.” 

Hasenhüttl ráadásul 2002 és 2004 között a Bayern amatőrcsapatában, Hermann Gerland irányítása alatt focizott és továbbra is jó ismerettségnek örvend a klub tájékán: A Lipcsétől lerabolt Sebastian Hoenesst és a Salzburgtól érkezett Jochen Sauert is ismeri az utánpótlásból.

Hasenhüttl 58 meccsen 15 gólt szerzett a Bayern II támadójaként.

A Peter Stögert az EL-blama után vélhetően menesztő Dortmund mellett szólhat az, hogy jó kapcsolatban áll Watzkéval, illetve az is, hogy talán még nem érzi magát elég rutinosnak egy Bayernhez: „Nem volt nemzetközi tapasztalatom, ez volt az első évem a Bajnokok Ligájában. Úgy hiszem elengedhetetlen, hogy megszerezzem ezt a tudást, ha valamikor Bayern formátumú edző szeretnék lenni.” 

Egy korábbi nyilatkozatában is nagyon szerényen érintette a témát: „Nem hiszem, hogy egy Hasenhüttl esélyes lehet az FC Bayern számára. Az FC Bayern a világ bármely edzőjét megszerezheti. Egy olyasvalakit, akinek lényegesen több címe és tapasztalata van, mint nekem.”

Ralph a legutóbbi Bundesliga fordulóban épp a Bayernt viccelte meg, játékerős csapata sima és látványos győzelmet mért ránk. Első európai évükben pedig a BL-ből az EL-be kiesve menetelnek, a legjobb nyolc között a Marseille csapatával találkoznak.

De vajon mozdítható-e Ralph Hasenhüttl? A BILD információi szerint ligarekordot jelentő összegért, 10 millióért igen. Ha pedig a Bayern akarja majd meggyőzni őt, nem biztos hogy ráér majd a tapasztalatgyűjtésre.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top