Edzőkérdés

Klopp és Nagelsmann ügynöke: Jelenleg nem téma a Bayern

Nem meglepő, a jövőben mindketten esélyesek lehetnek a Bayern vezetőedzői pozíciójára.


Marc Kosicke, a Bayernnel is előszeretettel összeboronált Jürgen Klopp és Julian Nagelsmann ügynöke a Sport1-nek tett nyilatkozatában a klienseivel és a bajorokkal kapcsolatos edzőkérdést is érintette.

Nagelsmannról: Julian mindig téma volt, de ezt csak Hoffenheimen és Münchenen kívül emlegették. Sem a Bayern nem kereste fel a Hoffenheimet, sem Julian a Bayernt. Juliannak szerződése van és csak két éve Bundesliga-edző, de ezt nagyon jól megbecsüli. Nagyon jó, hogy értékelik a munkáját. Folyamatosan arra gondolok, hogy valamikor a Bayern München, a Borussia Dortmund vagy az Arsenal edzője lesz. De még nem most. Nagyon jól érzi magát a Hoffenheimnél. Meglátjuk hogyan tovább. A klub természetesen nagy nehezéket tesz rá azzal, hogy a jó játékosokat eladja. A mottó így szól: „A Nagelsmann biztos kezd majd valamit az új csapattal.” Ekkor el kell gondolkoznia az embernek, hogy meddig mehet ez tartósan. 2019 nyaráig maradni fog.


Kapcsolódó anyag:

Ezért nem lett Klopp a Bayern edzője


Kloppról: Azt elmondhatom, hogy a Bayern gyakran téma volt számára, de soha nem a megfelelő pillanatban, soha nem vált konkréttá az ügy. De Jürgen valamikor képes befejezni a karrierjét úgy is, hogy ne edzette volna az FC Bayernt. (…) Hogy Klopp túl naggyá vált volt a Bayern számára? Nem, ez hülyeség. A világ egyetlen edzője sem nagyobb bármelyik klubnál. Általában a klub mindig nagyobb. Jürgen nem túl nagy a Bayern München számára, illetve a Bayern München sem túl nagy neki. A Bayern és Klopp – ez nagyon is passzolna. De ez nem olyan dolog, amely jelenleg téma lenne.

Mint ismert, állítólag Jupp Heynckes után Thomas Tuchelt sem sikerült (időben) meggyőzni, a Bayern jelenleg edzőt keres. A Bild szerint Ralph Hasenhüttl egy komoly jelölt lehet a posztra, de Lucien Favrét és Niko Kovacot is a szűk jelöltek között emlegetik. Nagelsmannról és Kloppról eddig is sejthettük, hogy különböző okok miatt nem esélyesek a posztra, Löw pedig kedden adott egyértelmű nyilatkozatot a ZDF-nek, miszerint egyáltalán nem téma számára a Bayern nyári átvétele. 

Az elkövetkezendő hetek legfontosabb kérdése: Ki lesz a Bayern új edzője?



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top