Bajnokok Ligája

Nagyító alatt: A SEVILLA

A Bayern negyeddöntőbeli ellenfelét vettük egy kicsit górcső alá. 


Az 1890-ben alapított andalúz Sevilla klubtörténelme legsikeresebb időszakát éli – a 2006-os és 2007-es UEFA-kupa győzelem után egyedülálló módon 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is megnyerték az Európa Ligát, igaz az évek során rengeteg játékos, köztük sok meghatározó jött-ment náluk. A Bajnokok Ligájában először jutottak a legjobb nyolc közé,  a BEK-ben ez legutóbb 1958-ban jött nekik össze. Az eddigi trófeáikra tekintve a spanyol nagycsapatok mögött soha nem tudtak igazán érvényesülni, egyetlen bajnoki cím mellett öt Király-kupa, és egy Spanyol szuperkupa-győzelmük van. Idén is bejutottak a Copa del Rey fináléjába, április végén a Barcával kell megmérkőzniük.


➡ ÚT A NEGYEDDÖNTŐIG

A Sevilla a török Basaksehir elleni selejtezőt követően jutott a főtáblára, ahol a Liverpool mögött, illetve a Szpartak Moszkvát valamint a Maribort megelőzve kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben egy hazai, gólnélküli döntetlennel, valamint egy Old Traffordon elért győzelemmel sokak meglepetésére kiejtették a Manchester Unitedet. Eddigi útjukat tekintve a Sevilla változatos eredményeket ért el, Moszkvában 5-1-re kikaptak, Mariborban sem tudtak győzni, ellenben Klopp és Mourinho is nyeretlen maradt velük szemben.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Sevilla útja a negyeddöntőig” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Az E csoport végeredménye” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


➡ STADION

Az 1957-ben átadott, 45.500 fő befogadásra alkalmas Estadio Ramón Sánchez Pizjuán valódi katlanként várja a vendégcsapatokat és azok szurkolóit – a hazai drukkerek nagy egységet alkotva, az átlagnál jóvan hangosabban tüzelik kedvenceiket. A bajnokságban 15 meccsből nyolcat megnyertek és csak háromszor kaptak ki itt, 24 rúgott gól ellenében 18-at kaptak. A Bajnokok Ligájában eddig veretlenek, a Maribor és a Szpartak legyőzése mellett a Liverpool és a Manchester United is csak pontosztozkodott a Ramón Sánchez Pizjuánban.

A Manchester United elleni meccset megelőző hangulat:




➡ FORMA

Teljesen kiszámíthatatlan, milyen fonalat kap el éppen a spanyol csapat. Az elmúlt hetekben kikaptak Leganesben, otthon győzte le őket a Valencia (0-2) és az Atletico Madrid (2-5), viszont ikszeltek a MU ellen, az Old Traffordon pedig megverték az angolokat. Év elején, már az edzőváltás után kitűnik egy Eibar elleni 5-1-es vereség is. A Bayern elleni meccs főpróbájaként pedig egy 2-0-ás vezetést herdáltak el a Barcelona ellen.. A bajnoki táblázaton a hatodik helyen állnak, 29 meccsből 12 alkalommal kaptak ki.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Sevilla 2018-as eredményei” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Primera Division állása” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


➡ LEGEREDMÉNYESEBB JÁTÉKOS

Ha a legveszélyesebb Sevilla játékost kellene kiemelni, akkor egyértelműen Wissam Ben Yedder nevét kell megemlítenünk. A 24 éves francia-tunéziai támadó 35 idei meccsen 19 gólt szerzett és négyet készített elő, a BL-ben ebből a selejtezőket is tekintve 10-et vállalt, a Manchestert is ő intézte el. Csapatában rajta kívül senki más nem jutott két gólig a királykategóriában.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Sevilla legeredményesebb játékosai” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

 


➡ TOPJÁTÉKOSOK

Bár erejük főleg csapatjátékukban rejlik, Bajnokok Ligája-negyeddöntőshöz híven a Sevilla is rendelkezik ismert játékosokkal: A védelemben például ott van a Bundesligából is ismert Simon Kjaer, illetve a középpályán a Schalkétól kölcsönkapott, de nem túl sokat játszó Johannes Geis is. Jól cseng továbbá Steven N’Zonzi, Ever Banega, Ganso, Joaquin Correa, Jesus Navas, illetve Luis Muriel neve is.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Sevilla teljes kerete” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


➡ EDZŐ

 Az egykori olasz kiválóság, Vincenzo Montella 2018-tól áll a Sevilla alkalmazásában, a csapat gyenge produkciója miatt váltotta a nyáron kinevezett Eduardo Berizzot – korábban Sampaoli és Emery vezette EL-győzelemre az andalúz csapatot. Visszatérve Montellára, előszeretettel küldi pályára egy 4-2-3-1-es rendszerben csapatát, kinevezése óta 21 meccsből 11-szer győzött, 6 alkalommal pedig vereséget szenvedett. 2009 óta edző, a Roma, a Fiorentina, a Sampdoria és a Milan után vette át a spanyolok irányítását.


➡ SZAVAZÁS

Sorry, there are no polls available at the moment.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top