Egyéb

BL: Ennyi pénzt keresett és kereshet idén a Bayern

Az FC Bayern egy Sevilla elleni továbbjutás esetén újabb 7.5 millió eurót zsebelhetne be.


Az elsődleges, sportszakmai célok mellett természetesen a Bajnokok Ligája pénzügyi vonzata is fontos jelentősséggel bír a klubok számára. A világ legnívósabb klub-versenysorozatának fix díjai a tavalyihoz képest nem változtak. A főtáblára felkerült csapatokhoz hasonlóan a Bayern is 12,7 milliós rajtpénzt kapott, a csoportkörben aratott öt győzelemért összesen 7,5 milliót, a nyolcaddöntőért 6 milliót, a negyeddöntőért 6,5 milliót keresett, egy  elődöntőbe kerülésért pedig újabb 7.5 millióval több pénz ütné Rummeniggéék markát.  A végső győzelem esetén legfeljebb 55,7 millát kereshetnének a müncheniek – ami a fix díjazást illeti.


Kép: Sportbiznisz Blog


A fix pénzdíjazás mellett további millióeurók folynak be a market poolból, ezt főleg a közvetítési díjak és a hazai mérkőzések bevételei teszik ki. A Bayern esetében itt legalább 25 millióról beszélünk, amelyek továbbjutás esetén értelemszerűen tovább növekednének.

Összességében tehát már 57,7 milliót keresett a német rekordbajnok, ez a Sevilla elleni esetleges továbbjutás esetén 65,2 millió euróra, egy végső győzelem esetén pedig 100 millió euróra is felszökkenhetne. A legértékesebb díjat persze a Bajnokok Ligája trófea jelentené a klub számára…Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top