Bajnokok Ligája

Jupp: A Bayernt nem lehet az atmoszférával megrendíteni

A Sevilla elleni meccs kapcsán Jupp Heynckest és Javi Martínezt kérdezték.


Jupp Heynckes:

A 2013-mas összehasonlításról: A labdarúgásban nem lehet két csapatot ilyen módon összehasonlítani. Akkor más játékosokból állt a csapat és azóta a foci is továbbfejlődött. A triplázó csapat egy nagyon zárt társaság volt, sok nagy névvel, mint Lahm, Neuer, Schweinsteiger. Most más csapatunk van, sok nemzetközi játékossal. De még semmit nem értünk el.

A spanyolok elleni félelemről: A 2012-es elődöntőben a Bernabeuban győztük le a Real Madridot, ott jutottunk be a döntőbe. Egy évre rá 3-0-ra nyertünk Barcelonában. Akkoriban ezek voltak a legjobb csapatok. De ez a múlt és most nincs jelentősége. Akkor a legjobb spanyol csapatok ellen kerültünk be a fináléba.

A Sevilláról: A legmagasabb tisztelettel vagyunk irántuk. A sorsolás után azt mondtam, hogy ez egy olyan abszolút topcsapat, amelyet talán nem mindenki emleget, viszont nagyszerű kvalitásaik vannak. Akaraterősek, nagy agresszivitást és játékbeli klasszist tanúsítanak. A többi meccshez hasonlóan ellenük is a lehető legjobban fogunk felkészülni.

A személyi helyzetről: Vidal újra edzett, feltételezem, hogy holnap a rendelkezésünkre áll. Juan Bernat is fitt.

Jamesről: Ismertem őt a spanyol bajnokságból és a VB-meccsekről. Amikor októberben visszatértem, fizikailag nem volt a legjobb állapotban, viszont fokozatosan nyerte vissza azt. Bízik bennem, a teljesítménye egyre jobb. Tapasztalatból tudom, hogy egy játékosnak szüksége van az edző bizalmára és jól be kell illeszkednie a csoportba. Ezért fog jövőre is nálunk játszani. Ami ezután történik, az a klub döntése lesz.

A kívánt eredményről: Nem kívánok eredményt, inkább egy győzelmet. Nem szabad azzal a gondolattal belevágnunk a meccsbe, hogy valamilyen eredményt megcélozzunk, inkább azzal kell foglalkoznunk, hogy győzzünk. Egy 0-0 megtévesztő eredmény lehet, ezt a Manchester United esetéből is láthattuk.

Martínezről: Javi számomra egy kiemelkedő középpályás, alig van nála jobb. A 2013-mas döntőben átvette a stafétabtot és győzelemre vezetett minket. A válogatottban nagyon sok jó játékos van, kár, hogy őt nem nevezték, pedig tud belsővédőt is játszani. Szombaton is nagyon jól teljesített.

Az atmoszféráról: Ez egy látványos ellenfél, hasonló körülmények lesznek, mint Isztambulban, olyan publikummal, amely mindig mindent megtesz a csapatáért. Az FC Bayern már mindenhol játszott, nem lehet már megrendíteni.

Robbéry szerződéséről: Edző vagyok és visszafogom magam. A döntést mindig a klubnak kell meghoznia. Azt hiszem, hogy van egy bizonyos tendencia. Várniuk kell, míg a döntés megszületik.

Lewandowski távozási szándékáról: Karl-Heinz Rummenigge is elmondta, a Real Madridnak esélye sincs, hogy Lewandowski a következő szezonban náluk játsszon.
Javi Martínez:

A Sevilláról: Az elmúlt években nagyon jó fejlődésen mentek keresztül, az Európa Ligában történelmet írtak. Nagyon veszélyesek, az egyik legerősebb csapat, amelyet kaphattunk. Németországban nem annyira ismert ez a csapat, mint a Real vagy a Barca, viszont a továbbjutás érdekében száz százalékot kell nyújtanunk. A szurkolóik nagyon hangosan fogják támogatni őket. Alig várjuk a holnapi meccset.

A Sevilla főpróbájáról: Láttam a Barcelona elleni második félidejüket. Nagyon zártak voltak, megérdemelték volna a győzelmet. Labdabirtoklás terén felvették a harcot velük. Tényleg meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt.

A meccsről: Nagyszerű meccsen, nagyszerű ellenfél vár ránk egy nagyszerű stadionban. Természetesen reméljük, hogy jó eredményt tudunk elérni itt. Támadólag, de mindig a megfelelő kontrollal és egyensúllyal kell játszanunk. Főleg védekezőleg kell jól teljesítenünk.

Vidalról: Arturo fontos játékosunk. Mindig maga fölé kerekedik, soha nem adja fel, és minden labdaáért megküzd. Ez nagyon fontos a csapatunk számára. Ő olyan extra lökést ad nekünk, amelyre szükségünk van.

Egy esetleges válogatott behívóról: Csak a csapatomra koncentrálok, be akarunk jutni az elődöntőbe. Nagy egoizmus lenne, ha csak magamra és a válogatottra gondolnék.

A spanyol csapatok elleni gyenge korábbi teljesítményről: Most más formának örvendünk, nem gondolunk korábbi, évekkel ezelőtti mérkőzésekre. Újra meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, érezni szeretnénk azt az érzést. Viszont lépésről lépésre kell haladnunk, holnap a Sevilla vár ránk. Ez a kulcs.

Heynckesről: Jelenleg jól érzem magam, Jupp segített, de nem csak nekem. Ő néha olyan, mint egy apa. Segít nekünk a játékban, de az életben is. Boldogok vagyunk, hogy újra velünk van.

A Sevilla keretéről: Van egy ütőkártyűjük, az pedig Ever Banega. Viszont a padon is nagyszerű játékosaik vannak, az egész csapat nagyon jó. Az eltiltott Banegát is biztosan jól fogják pótolni.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top