Bajnokok Ligája

Sevillában aratott győzelemmel kerültünk az elődöntő kapujába

Két megpattanó lövéssel, de összességében megérdemelten győzte le a Bayern a Sevillát.


A Bayern egy változatos, 2-1-es győzelemre végződő mérkőzéssel tett óriási lépést a legjobb négybe kerülésért a Bajnokok Ligájában. A vezetést a Sevilla szerezte meg, a vendégek két megpattanó lövéssel és helyenként domináns játékkal kerültek kiváló pozícióba. Ez volt Jupp Heynckes sorozatbeli 12. győztes meccse a BL-ben Bayern-edzőként. Visszavágó jövő héten. De előbb nézzük az első meccs történéseit…


A BVB elleni hatgólos győzelemhez képes négy pozícióban változtatta meg kezdőcsapatát Jupp: Rafinha, James, Robben és a hátprobléma miatt a keretből is kimaradó Alaba helyett, Bernat, Kimmich, Thiago és Vidal kapott bizalmat a mestertől. Montella a kapusposzton kívül különösebb meglepetés nélkül rakta össze csapatát, a csak kilenc meccsen védő Soria került be Sergio Rico helyére. A csapat legeredményesebbje, Ben Yedder ismét ott van a kezdőben.

Lendületesen kezdtek a csapatok, idővel megjöttek a komolyabb lehetőségek is – főleg a nagyon magasan védekező, de védekezésből is villámgyorsan kontrázó Sevilla előtt adódtak a nagyobb helyzetek. Végül a gól is összejött nekik, Bernat figyelelmetlenségét használták ki az andalúzok. A Bayern öt percre rá, az első és egyetlen komolyabb helyzetéből talált be, Ribéry betett labdájába lépett bele számunkra kedvezően Navas.

A második játékrészben nagyot változott a játék képe, egy teljesen más felfogású Bayern jött ki a pályára. A bajorok jóval dominánsabban léptek fel a kapott gól miatt kissé megijedő hazaiak ellen, akik sokáig nem is tudtak említésreméltó helyzetet kidolgozni. Ellenben a Bayernnel, amely ha nem is sok, nagyon veszélyes támadásokkal operált – és szerezte meg a megérdemelt vezetést. A nagyon aktívan és kevés hibával játszó Ribéry beadását Thiago juttatta kapuba.  A vendégek a meccs utolsó harmadára kissé összeszedték magukat, helyzeteikkel azonban nem jártak túl Ulreich eszén.


SEVILLA 1-2 [1-1] FC BAYERN

SEVILLA: Soria – Jesús Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – Pizarro, N’Zonzi – Sarabia, Vázquez, Correa – Ben Yedder

BAYERN: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Bernat  (Rafinha 46) – Martínez – Thiago, Vidal (James) – Müller, Ribéry (Robben 79) – Lewandowski

GÓLOK:  Sarabia (32) ill. Ribéry (37), Thiago (68)





Az első félidő történései:

▪ 2-3. perc | Megvannak az első helyzetecskék, Ribéry szögletéből Hummels fejelhetett – kapu mellé. A Sevilla is fejjel próbálkozott, a szélről betett labdát éles szögből fejelte Sven kezébe a támadó.

▪ 11. perc | Meglépett a Sevilla, Correa futott le mindenkit, végül szabályosan szerelte őt a védelem. Hasonló akciókra számíthatunk tőlük, remélhetőleg azok is sikertelenül fognak végződni.

▪ 16. perc | Sárga lap Correának! A spanyol játékos betört a büntetőterületre és esett el túl látványosan – talán ezért sem hitte el neki a spori, hogy találkozott Boateng lábával.

▪ 20. perc | ÓRIÁSI hazai helyzet maradt ki, a teljesen üresen érkező Sarabia egy elé került labdát csúnyán mellé kb 8 méterről- Ezt megúsztuk… Nagyon kellemetlen ellenfél ez a magasan védekező és gyorsan ritmust váltó spanyol topcsapat.

▪ 26. perc | Thiago nevéhez fűződik az eddigi legkomolyabb Bayern helyzet, tisztára játszva magát 20 méterről lőhetett a kapura. Sajnos középre, a kapus kezébe érkezett.

▪ 31. perc | Újabb sevillai ellentámadás, Sarabia 25 méterről eresztette meg, Ulreichnek nem kellett nagyot tornáznia, védte.

▪GÓL, vezet a Sevilla…. Sarabia ezt már nem véti el, a 32. percben szerzi meg a vezetést. A bealudt Bernat mellett lőtt a hosszúba a középpályás. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Sarabia vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽  MEGVAN AZ EGYENLÍTÉS, a 37. percben Ribéry beadásából született meg a nagyon fontos idegenbeli gól!!! Jesus Navas lábán megpattant a labda, de ez bizony a 34 éves francia érdeme! A gólpasszt a pár perce beállt James Rodriguez jegyzi. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Franck Ribéry egyenlítése” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Jót tett a gól a Bayern játékának, magabiztosabban járatják a labdát a müncheniek. Egy kicsit a Sevilla is visszavett a lendületből. 1-1-el vonulnak félidőre a csapatok.





A második játékrész eseményei:

▪ 47. perc | A Bayern összeszedetten jött ki a második félidőre, Ribéry rögtön kapuralövéssel próbálkozott.

▪ 49. perc | A Sevilla is megmutatja magát, egy kontra után elmenve kerülhettek volna ziccerbe. Javi Martínez világklasszis becsúszásával azonban félbeszakította az akciót.

▪ 55. perc | A Bayern jelentősen feljavult, egy passzolgatás után kapuralövéssel próbálkozott. Nem is volt rossz, de végül fölé ment.

▪ 62. perc | Helyzetjelentés: A Bayern uralja a pályát, a Sevilla a kapott gól óta bizonytalanabb. Remélhetőleg újabb gól formájában is megjelenik majd a kedvenceink fölénye. Ribéry és James kiemelkedik a csapatból.

▪ 66. perc | Müller beadására Javi jött üresen, aki állítgatás nélkül kapura is tette a labdát. Kár, de Soria nagyot védett.

⚽  VEZETÜNK!!! A remekül játszó Ribéry beadását Thiago fejelte védő érintésével a kapuba! Megadjuk a spanyolnak. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Thiago vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 72. perc | James az 16-os sarkáról szúrta kapura a labdát, veszélyesen csavarodott a hosszú irányába. A hazaiak kapusa szépen védett.

▪ 79. perc | Veszélyben a Bayern kapuja, N’Zonzi távoli lövése okozott riadalmat pár Bayern drukkernél. Jól találta el a labdát, de Sven résen volt.

▪ 81. perc | Ha támadni nem tudnak, távoli lövésekkel operálnak a hazaiak, Ulreichnek kellett észnél lennie, a ficakba tartott a labda! Az ezt követő felfordulásból szerencsére jól jöttünk ki.

▪83. perc | Talán az első Lewandowski próbálkozás, 11 méterről vette célba a hosszút, sajnos túltekerte.

▪Érdemi történés a mezőnyjátékon kívül nem nagyon történt, a Bayern megvédte a győzelmet.


Statisztika:

Statisztika: Sevilla – Bayern | eredmenyek.com


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top