Bajnokok Ligája

Jupp: Határozott szavakra volt szükségem | Reakciók: SEV-FCB

Hiába vertük meg idegenben a Sevillát, a csapat korántsem bízza el magát a továbbjutást illetően.


Jupp Heynckes: Az első félidő a Sevilláé volt, megmutatták, hogy nem véletlenül vannak itt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Tulajdonképpen egész jól, nagyon labdabiztosan kezdtünk, majd túl sok labdavesztésünk volt a játékfelépítésben, a középpályán nem voltunk jól szervezettek. Egy olyan csapat, mint a Sevilla ebből gólhelyzeteket alakít ki. A félidőben természetesen határozott szavakra volt szükségem, újra arra kellett terelnem a csapatot, hogy jobban védekezzenek, járassák a labdát, jobb pozíciós játékot alkalmazzanak, ne adjanak el annyi labdát és időben rendezkedjenek be védekezésre. A második félidőben ezek meg is valósultak, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Bernatról: Hosszú idő után először játszott újra, nem volt annyira magabiztos. Láthattuk, hogy az ellenfél kihasználta ezt.

Robbenről: Három hétig nem volt bevethető, illetve szombaton 90 percet játszott. Három nappal később egy újabb extrém terhelés túl nagy kockázatot jelentett volna. Arjen tiszteletben tartotta és elfogadta ezt.


Franck Ribéry: Az első 10 percet jól kezdtük, de ezután nem voltunk jól szervezettek, elől nem kombináltunk annyira jól. Félidőben ezt az edzőnk is kiemelte. A második játékrész nagyon jó volt. Fontos, hogy győzni tudtunk itt, nagyon jó futballt játszottak. Az 1-0 után jól reagáltunk. A Bajnokok Ligájában nem szabad hibázni. Nem gondolhatjuk, hogy már elődöntősek vagyunk.
Thomas Müller: Változatos pillanatokból álló meccs volt. Sok jó is volt közte, de olyanok is, amelyeket nem szívesen tapasztalunk. Jól kezdtünk, az első tíz percben jól kombináltunk hátulról, nem bizonytalanított el minket az atmoszféra. Valamikor viszont túl sok hibát vétettünk, labdavesztések által hagytunk lehetőséget az ellenfélnek. A második félidőben nagyobb lendületet vettünk és védekezésre kényszerítettük az ellenfelet. Itt már jobban nézett ki a dolog. Egy 2-1-es idegenbeli győzelem mindig nagyon jó eredmény. A saját stadionunkban kell megverniük minket.


Mats Hummels: Jól kezdtünk és volt egy-két veszélyes szituációnk, de egyértelműen a Sevilla volt a jobb csapat. Sok kontrát vezettek, eladtunk pár labdát. Megérdemelten szerezték meg a vezetést, majd az egyenlítésünk szinte a semmiből jött. A második félidő – számomra kisebbfajta meglepetésként – a markunkba került, a Sevillának talán erőt kellett gyűjtenie magán. A 2-1 után lehettünk volna jobbak, a Sevilla ismét dominánsabb lett, de olyan nagy lehetőségük nem volt az egyenlítésre.

Martínez emlékezetes szereléséről: Ez egy olyan jelenet volt, amelynél ha a Sevilla megszerzi a vezetést, más végeredmény született volna. Javi világklasszis volt, a becsúszását meg is ünnepeltük az öltözőben. Nekünk védőnknek ez olyan, mint egy gól. Szenzációs volt Javitól, ez is nagyon fontossá tette őt ma.


Jerome Boateng: Jól kezdtünk, majd vétettünk egy-két hibát. Ezáltal a közönség felébredt, mi problémába ütköztünk és helyzeteket engedtünk. A második félidőben sokkal jobbak voltunk, nyugodtak akartunk maradni, megpróbáltunk focizni, járatni a labdát, oldalt váltani. Uraltuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki és végül megérdemelten győztünk. Viszont még semmi nem dőlt el. A visszavágón remélhetőleg ráteszünk majd egy lapáttal és továbbjutunk a következő fordulóba.


Joshua Kimmich: Támadásokban nem sok minden jött össze az első félidőben. Védekezőleg könnyed hibákat vétettünk és ezáltal hoztuk játékba a Sevillát.


Sven Ulreich: Jó kiindulóhelyzetben vagyunk, de az Allianz Arénában vár még ránk egy heves meccs, arra fel kell fegyverkeznünk. Most tapasztaltuk, hogy a Sevilla milyen jól tud presszingelni. Nagyon jó teljesítményre van szükségünk a jövőheti továbbjutás érdekében.


Vincenzo Montella: Nagyon büszke vagyok arra a játékra, amelyet a csapatom egy ilyen minőségi ellenféllel szemben játszott. Védekezőleg az egész meccsen nagyon jók voltunk. Lőhettünk volna egy-két góllal többet is. A második félidőben nem volt erőnk újabb helyzeteket kidolgozni. Amíg van egy kicsi esélyünk, gondolni fogunk rá. A továbbjutás szinte lehetetlen, de még nincs vége.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top