Bundesliga

Történelmi rekordot állít be Ribéry

Ha hosszabbítanak vele, abszolút Bundesliga-rekordot is dönthetne.


Franck Ribéry dupla ünnepnapot tarthat április 7-én, szombaton: Egyrészt, a Bayern franciája aznap ünnepli 35. születésnapját, másfelől egy győzelem esetén behozhatatlan előnyre tenne szert csapatával, összesen nyolcadik alkalommal mondhatná magát német bajnoknak.

Ezzel behozná a jelenlegi rekordtartókat, Oliver Kahnt, Mehmet Schollt, Philipp Lahmot és Bastian Schweinsteigert, akik szintén 8-8-szor emelhették magasba a Salátástálat. Esetleges szerződéshosszabbítása esetén a bajnoki címeket illetően jövőre ő lehetne a Bundesliga történelmének legeredményesebb játékosa – az idegenlégiósokat tekintve már most az, a második helyen követi őt az az Arjen Robben, aki a hetedik bajnoki címét ünnepli majd idén – optimális esetben szombaton, Augsburgban.

Az elsővel

Az örökranglistára tekintve kitűnik, hogy a legtöbb címet nyert játékosok közül az első 17 helyezett CSAK a Bayern Münchennel lett bajnok. Az idei elsőséggel Tom Starke is nagyon előkelő helyre kerül a Bundesliga történelmének legeredményesebb játékosainak listáján.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Legeredményesebb játékosok” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top