Edzőkérdés

Mégis Nagelsmann lehet a befutó?

Uli Hoeness régi vágya lehet Julian megszerzése.


A fussball.news hírportál írója ügynöki körökből állítólag úgy értesült, mégis Julian Nagelsmann lehet a Bayern legfőbb edzőjelöltje. Szerintük Hoeness, Rummenigge és Salihamidzic is egyetért a 30 éves edző megszerzésében. 2021-ig szóló szerződésében 2019 nyarára vonatkozóan állítólag egy 5 milliós kivásárlási ár szerepel, ezért a Bayern idén nyáron akár 10 millióval kárpótolná a Hoffenheimet.

Nagelsmann ügynöke legutóbb elmondta, a felek nem keresték fel egymást, és utalt arra, hogy Julian valamikor lehet a Bayern edzője – viszont még nem most, 2019-ig marad jelenlegi állomáshelyén. Korábban Jupp Heynckes tett olyan nyilatkozatokat, miszerint még korai lenne a tapasztalatlan edzőt a Bayern élére állítani. Meglátjuk, idővel hogyan fejlődik az ügy és a Rekordbajnok végül milyen lépéseket tesz – ha tesz – az ő megszerzése érdekében. Uli Hoeness jó eséllyel támogatná egyik kedvence megszerzését, Tuchel ellenében is inkább őt favorizálta.

Nagelsmann tavaly áprilisban piros kabátban figyelte meg a Bayern – Dortmund kupameccset.

Bár Nagelsmann jelenleg is boldog, az Eurosportnak tett szeptemberi nyilatkozata szerint az FC Bayern által még boldogabb ember lenne: Az FC Bayern nagy szerepet játszik az álmaimban. Landsberg am Lechben születtem, nem messze Münchentől, de éveket töltöttem el a bajor fővárosban. A feleségem és a gyermekeim hamarosan oda is költöznek, építünk ott egy házat, ez lesz a mi otthonunk. Boldog vagyok, de az FC Bayern által kicsivel még boldogabb lennék. (…)  Örülök, hogy Uli Hoeness sokra tart engem. Amikor 2015-ben megkeresett, élő szerződésem volt. Olyan ember vagyok, aki nyíltan kezeli a terveit, akkoriban közöltem is a jelenlegi klubommal, hogy szívesen dolgoznék ott, de vétózták a dolgot, ezt probléma nélkül el is fogadtam. Végül teljes tudatossággal írtam alá újra a Hoffenheimhez, ahol ki is fogom tölteni a szerződésemet. „

Hónap végéig hivatalos választ kaphatunk a nagy kérdésre.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top