Bundesliga

MEISTER A BAYERN, Augsburgban fordítottunk

Nem túl magas színvonalú mérkőzésen álltunk fel hátrányból és húztuk be simán a Salátástálat.


AZ AUGSBURG ELLENI 4-1-ES GYŐZELEMMEL A BAYERN SOROZATBELI HATODIK, ÖSSZESSÉGÉBEN PEDIG A 28. BAJNOKI CÍMÉT BIZTOSÍTOTTA BE –  EZÚTTAL A BUNDESLIGA 29. FORDULÓJÁBAN, ÖT MECCSEL A BAJNOKSÁG VÉGE ELŐTT MONDHATJA MAGÁT MEISTERNEK A CSAPAT.


Kiváló körülmények, verőfényes napsütés és 20 °C fogadta a csapatokat a WWK Arénában, ahol egy viszonylag tartalékos Bayern küzdhetett meg a Salátástálért. Jupp a Sevillában aratott 2-1-es győzelemhez képest hét (!) helyen cserélt a kezdőben: Süle, Rafinha, Rudy, Tolisso, James, Robben és Wagner ezúttal játéklehetőséget, míg Hummels, Martínez, Thiago, Müller, Lewandowski és Müller pihenőt kapott – Vidal sérülés miatt maradt ki.

A Bayern nagyon gyengén, míg a hazaiak rendkívül harapósan kezdték a meccset, többször túl agresszívak is voltak játékosainkkal szemben. Elszántságuk által kisebb-nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, szerencsés, de megérdemelt vezetés után viszont védelmi fegyelmetlenségük miatt két villámgólt is kaptak, ezzel eredménybeli és lélektani hátrányba is kerültek az ébredező Bayernnel szemben.

A második félidőre változatlanul, előnyünk tudatában viszont teljesen más felfogással jöttek ki a csapatok, mint ahogy az elsőt kezdték. Sokáig csak mezőnyjátékot jegyezhettünk fel, majd egy váratlan Robben gól gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Kisebb-nagyobb próbálkozásoktól eltekintve a már tét nélküli meccs lassacskán csordogált, a Bayern kényelmesen és magabiztosan tartotta meg előnyét, Wagner a végén egyszer még megfejelte azt – ez a ligatörténelem harmadik leggyorsabb bajnoki címe.


AUGSBURG 1-4 [1-2] BAYERN MÜNCHEN

FCA: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Khedira, Baier – Koo, Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason

FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Boateng, Rafinha – Rudy – Robben (Müller 83), Tolisso, James (Martínez 64), Bernat  (Ribéry 82)- Wagner

Cserék: Starke, Hummels, Thiago, Lewandowski

GÓLOK: Süle (öngól 18) ill. Tolisso (34), James (38), Robben (62), Wagner (87′)


Az ünnepelt Ribéry a padon kezdte a meccset.
Az első félidő történései:

▪ 5. perc | Rudy csúnya labdavesztése után jöhettek könnyedén a hazaiak, Caiuby lőtt végül mellé.

▪ 14. perc | Bernat kapott rúgást a korábban sérült térdére, a hazaiak nagyon agresszíven játszanak.

▪ 16. perc | Védőink figyelmetlenségét majdnem kihasználták az augsburgiak, egy kényszerítő után Philipp Max találta el a kapufát. A Bayernnek még nem volt helyzete.

▪VEZET az Augsburg…Hihetetlenül peches gólt kaptunk: Boateng utolsó emberként veszített labdát Cordobával szemben, a venezuelai próbálkozását Ulreich védte, a kipattanó viszont Süle fejéről egyenesen a hálóba pattant. Viccgól, de nem érdemtelenül vezet az FCA. Süle a Bundesliga történelmének legfiatalabb játékosa, aki három öngólt hozott össze.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”SÜLE SZERENCSÉTLEN ÖNGÓLJA” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪30. perc |  Ezúttal szabadrúgásból próbálkoztak az augsburgi bajorok, .. kísérlete nem volt rossz, de Ulreich kapujára nem jelentett veszélyt.

⚽  MEGVAN az egyenlítés, Kimmich beadását az ötösön belül üresen tátongó Tolisso bólintotta be a 34. percben. A bajnoki cím ismét karnyújtásnyira!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”TOLISSO EGYENLÍTÉSE” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 35. perc | Egy beadás után Kimmich fejesét védte szépen Hitz. Nem sokkal később Joshua büntetőgyanús eset során esett el az Augsburgi kapu előtt, a játékvezető nem fújt a sípjába.

⚽   ÉÉÉS OTT A VEZETŐGÓL! Kimmich bebőrözve jutott túl emberén, beadását Bernat juttatta látványosan James elé – aki nem is hibázott, szépen tette be Hitz melett a játékszert. A kolumbiainak a legutóbbi hét meccsén ez volt a 10. gólhozzájárulása, 4-et ő maga lőtt, emellett hatszor előkészítőként hívta fel magára  a figyelmet.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”JAMES GÓLJA” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 42. perc | Határozottan felébredt a Bayern, Robben beadására Wagner jött, de kissé túlfutott a labdán, már nem tudta irányítani.

▪ 44. perc | Ismét Tolisso villant, 10 méterről leadott lövését Hitz védte.

A második játékrész eseményei:

▪ 55. perc | Eddig semmi említésre méltó helyzet nem történt, egyelőre csordogál, illetve sokszor akadozik a két csapat játéka. A Bayern azért valamivel jobban uralja a meccset, mint az első félidő hasonló szakaszában…

⚽  GÓÓÓL, a  62. percben ROBBEN növeli az előnyt!!! James visszapasszára a holland jött lendületből és vágta a rövidbe a labdát. 3-1, megvan a bajnokság.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”ROBBEN MEGNYUGTATÓ TALÁLATA” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 64. perc | Ulreich és a védelem nézte végig az augsburgi támadó csúsztatását, amely végül elkerülte a kapunkat.

▪ 69. perc | Gregorics lendületből érkezett egy beadásra, de nem tudta kapura irányítani a labdát.

▪ 74. perc |  Robben laposan, hosszúra érkező szabadrúgását Hitz tornázta ki.

▪ 76. perc | Egy gyors ellentámadás végén Rudy volt nagyon önzetlen és kínálta fel a mellette érkező Wagnernek a labdát, Hitz azonban résen volt és megkaparintotta a labdát a legjobb német támadó elől.

GÓL!!! Az örömmámorban lévő Bayern-drukkerek újabb gólt láthattak, ezúttal a 87. percben! Szöglet után Wagner bólint a bal sarokba!!! 1-4!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”WAGNER FEJESGÓLJA” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top