Bajnokok Ligája

Bejutottunk az elődöntőbe, pénteken sorsolás!

2-1-es győzelem után gólnélkül döntetlennel zárult a Sevilla elleni hazai visszavágó.


Jupp Heynckes sorozatbeli 12 meccsből álló győzelmi szériája sajnos megszakadt, a Bayern viszont 2-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, azaz a legjobb négy közé!!! Sorsolás pénteken délben, rajtünk kívül az AS Roma, az FC Liverpool és a Real Madrid maradt a serlegért folytatott versenyben.


Juppot nem érdekelte a veszélyeztettség, a továbbjutás annál inkább: Kimmich, Boateng, Ribéry és Lewandowski is kezdőként lépett pályára. A hétvégi bajnokihoz képest öt játékos cserélődött ki: Süle, Rudy, Tolisso, Bernat és Wagner helyett Hummels, Martínez, Müller és a már említett Ribéry és Lewa került beválogatásra.

A motiváltan kiérkező bajorok kiválóan kezdték a meccset, nem csak a pályán, a sevillai kapu előtt is uralkodtak – szép támadásokból veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, illetve sokszor próbálkoztak távoli lövéssel. A Sevilla is meg-megvillant, de nagyon komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Robben és Ribéry természetesen óriási erőbedobással és jól, de sajnos gól nélkül zárták a félidőt.

A második félidőben hasonló szellemben jöttek ki a csapatok, tehát a Bayern volt a dominánsabb, az idő viszont már a Sevillát szorította, egyre inkább jönniük kellett. Volt egy kapufájuk is, sokáig partiban maradtak, de nem siettették el a támadásokat, sőt a Bayernnek voltak helyzetei. A vendégek végül addig vártak, míg esélyük sem maradt a továbbjutásra. A Bayern szorosan, de magabiztosan ment tovább.


FC BAYERN 0-0 [0-0] SEVILLA

BAYERN: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha (Süle 86) – Martínez – Robben, Müller, James, Ribéry (Thiago 70) – Lewandowski (Wagner 77)

SEVILLA: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Banega – Sarabia (Ramirez 70), Vázquez, Correa – Ben Yedder

Az első félidő történései:

▪ 3. perc | Müller ugratta ki Lewandowskit, az utolsó sevillai védő csak szabálytalanul tudta megállítani őt. Az ebből kapott szabadrúgást James 20-25 méterről lőtte nem sokkal a ficak fölé-mellé. A szabálytalanság megért volna egy pirosat is, Collum nem akart korán belevatkozni a mérkőzésbe.

▪ 5. perc | Ezúttal Robben próbálkozott, 20 méterről laposan célozta meg a jobbalsót. Nem sokkal, de mellé! Jól kezdjük a meccset!

▪ 7. perc | Most Lewandowski volt a soros! Kimmich beadására emelkedett és pottyantotta fejjel kapura a labdát! Nem ment volna be, de Soria azért védett.

▪ Sokkpillanatok! Lewa bokáját csúnyán megtapossák, lennmarad a lengyel gólgép! Komolyabbnak tűnt, de úgy tűnik szerencsére folytathatja a játékot…

▪ 11. perc | Rafinhát megelőzve Sarabia jutott lövésig, de próbálkozása bőven elkerülte Ulle kapuját.

▪ 15. perc | Kimmich ezúttal nem beadással próbálkozott, ő maga lőtte rá! Ballal megeresztett, helyezett lövése sajnos elkerülte a kapu jobboldalát.

▪ 17. perc | Veszélyes Sevilla helyzet! Egy beadásból jött lövés Boateng karjáról lepattanva került a kapu, majd Ulreich elé. Nem tudta megfogni, de támadták, szabadrúgás nekünk. Boateng leze le volt szorítva, ezért nem fújhatott a játékvezető.

▪ 26. perc | A védőink passzolgatásába Escudero szólt bele, becsúszva lőtt Sven Ulreich kapuja mellé. Próbálkozgatnak azért a spanyolok, jó lenne egy góllal elvenni a játékkedvüket.

▪32. perc | Rafinha beadása Lewandowski és Robben között tört utat magának, sajnos egyiküknek sem jött ki jól a lépés. Centiken múlott, több volt ebben.

▪ 34. perc | Újabb Bayern-játékos próbálkozik, Hummels Robben-módra húzott jobbról befelé és vette célba a jobbfelsőt! Életerős lövés volt, ez is csak centiken múlott. Érik a Bayern gól.

▪ 38. perc | CSODÁLATOS Bayern-támadás végén Franck Ribéry játszotta magát tisztára és lőtt kiváló pozícióból!  Nem volt jól helyezett próbálkozás, a kapusnak nem volt nehéz dolga.

▪ 40. perc | Ribéry fantasztikus lőtt passzával iramodott meg Robben, a holland egyedül próbálta meg befejezni a támadást. Fölé lőtt, opcióként akár az üresen érkező Francknak is lepasszolhatta volna a lasztit.

▪ 41. perc | Jesus Navas a gólvonal torkából, Ribéry elől vágta ki betett labdát. Szöglet lett belőle. Nagyon nyom a Bayern, kis szerencsével több góllal is vezethetnénk már.

▪45. perc | A félidő végén ismét megmutatkozott a Sevilla, Rafinha azonban gyönyörű becsúszással előzte meg a kapu elé érkező támadót.

A második játékrész eseményei:

▪ 49. perc | Itt az elsó gólhelyzet: Rafinha lendületből való, kissé hosszúra sikerült beadására Lewandowski érkezett, de éles szögből csak az oldalhálóba tudott fejelni.

▪ 51. perc | Beadás után Ribéry lőtt egyből, a kapus zárta a szöget.  A Sevilla ebből kontrázott, Ben Yedder tűnt fel a Bayern kapuja előtt, Rafinhának kellett mentenie.

▪ 54-55. perc | Az előzőhöz hasonló pozícióban ezúttal James lőtt, Soria nagy formában véd. Müller is megkínálta őt, de  nem helyezte a lövést.

▪ 59-60. perc | Az eddigi legnagyobbb Sevilla helyzet! Banega ívelt szabadrúgása Correa fejére érkezett, Boatenget is túlugorva megfejelte a keresztlécet.  Egy perccel később Banega lőtt, Ulreich rajta volt a jócskán mellément labdán.

▪ 63. perc | Hosszú, tartalmas akció után James forgolódott és tekert kapura! Veszélyes helyzet, Soria jó irányba vetődött.

▪ 72. perc | Robben kifelé húzódva jobbal lőtt Soria kapujára, oldalháló. Továbbra sincs gól.

▪ 76. perc | N’Zonzi kerül kapuralövési helyzetbe, csúnyán fölé lőtt. Ha jobban találja el, veszélyesebb lett volna. Jön az utolsó negyed óra, nagyon oda kell figyelni rá.

▪90. perc | Wagnert Navast rántotta le a tizenhatoson belül, a játékvezető úgy gondolta, ez nem volt büntető.

▪Tettlegesség az oldalvonal mellett, Correa kaszálta el Martínez lábát. A játékvezető azonnali pirossal büntette.

▪ Vége, a Bayern bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe!!!


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top