Edzőkérdés

HIVATALOS: Niko Kovac lesz a Bayern új vezetőedzője!

A horvát három éves szerződést köt egykori csapatával.


Az FC Bayern hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezontól a klub egykori játékosa, a berlini születésű horvát Niko Kovac lesz a csapat vezetőedzője. Az Eintracht Frankfurt 46 éves mestere három éves szerződés keretein belül, 2021-ig állapodott meg a német Rekordbajnokkal. Kovaccsal tart testvére, Robert is, aki 2001 és 2005 között fordult meg a Bayernben.

Salihamidzic: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy Niko Kovacot az FC Bayern leendő edzőjeként üdvözölhetjük. Niko játékosként már megfordult itt, nagyon jól ismeri a személyzetet, a klub struktúráját és DNS-ét. Meggyőződésünk, hogy a jövőben ő lesz az FC Bayern megfelelő edzője.”

Niko Kovac: Múlt héten azt mondtam, hogy nem álltam kapcsolatban a Bayernnel. Ez hirtelen megváltozott. Tegnap kaptam egy hívást és egy ajánlatot Münchenből. (…) Soha nem cáfoltam kategorikusan, ezáltal nem is hazudtam senkinek.Heynckes: „Megnéztem Kovac önéletrajzát. Jó Bundesliga-játékos volt, két évig játszott itt. 2014-ben ő képviselte a horvát válogatottat. Ha az ember horvátokat képvisel, tisztában van vele milyen komplikált játékosok. Ott jó névre tett szert magának. (…) A Frankfurtba való átigazolása megmentette a csapatot a kieséstől, egy évvel később a kupadöntőig jutottak. Idén pedig talán kvalifikálni tudják magukat az európai kupaporondra. Ez nagyszerű teljesítmény. Frankfurtban különböző típusú és nemzetiségű játékosokkal dolgozott. Hivatott a Bayernnél való munkára.”

Fredi Bobic: Tiszteletben tartjuk a döntését, profinak kell lennünk. Ettől függetlenül meglepetésként ért minket a szezon ezen szakaszában. Fontos meccsek előtt állunk, számunkra nem szerencsés ez az időpont. A Bayern megtette a dolgát, magukra gondolt. Ránk nem, hogy nekünk nyugalomra van most szükségünk.

Brazzo szerint Niko Kovac kinevezése a vezetőség egyöntetű véleménye alapján született meg, emellett a bosnyák megerősítette, hogy kivásárlási opció – állítólag 2,2 millió euró – által szerezték meg Jupp utódját.

Reméljük beváltja a hozzá fűzött reményeket. Sok sikert Niko!!!Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top