Bundesliga

Jupp: Kovac rám is jó benyomást tett – egykor én is tapasztalatlan voltam

A Bayern mestere a szombat esti Mönchengladbach elleni meccs előtt, illetve a BL-sorsolás és az utódja bejelentése után tárult a sajtó elé. 


A Gladbachról: A bajnokságban sem adjuk alább, a Gladbach ellen is győzni akarunk. Csodálatos, különleges éveket töltöttem el ott, ez lesz az utolsó mérkőzésem ellenük. 80 évesen talán átveszem a válogatottat, ha Joginak már nem lesz kedve hozzá.

A személyi helyzetről: Ha Alaba nem mutat negatív reakciót, játszani fog holnap. Pár játékosnak szünetet kell adnom. Müller kaphat, James annyit futott, mint Schweinsteiger a legszebb éveiben. Arjennek térdzúzódása van, meglátjuk képes lesz-e a játékra. Egyébként mindenki fitt.

A BL-sorsolásról: Elhiszem, hogy újságírói körökben milyen elégedettek most. Ez egy hatalmas párharc lesz, a gigászok csatája két olyan csapattal, amely nagy tradícióval rendelkezik az európai labdarúgásban. Ráadásul két futballszentélyben játszhatunk, ez a játékosok számára is jelentőséggel bír. Játékosként és edzőként is jól ismerem a Bernabeut. (…) Szeretem és követem a spanyol focit, a Sevillát is jól ismertem. A Real esetében is elemezni fogom a dolgokat. Nem csak brilliánsan játszottak. Apró részletek döntenek. Ez egy olyan párharc, amely teljesen nyitott.

A hazai kezdésről és a nehéz sorsolásról: Az AS Roma hazai pályán még nem kapott gólt, tehát itt nincs nehéz vagy könnyű sorsolás. Elfogadjuk azt, aki jön. A triplázó szezonból jó emlékeim vannak. A Juventus és a Barcelona ellen is otthon kezdtünk, de korábban a Real elleni elődöntőben is hazai pályán léptünk először pályára.

A Liverpoolról: Kiemelkedő Bajnokok Ligája szériában vannak, ha az ember látja elől Salaht, Firminot és Manét, mindenki szívesen nézi őket. 23 gólt szereztek, ez jelzésértékű.

A csapatáról: A szerkezet működik, fitt és fegyelmezett csapatunk van. Ez az alapja annak, hogy mindegyik sorozatban versenyben vagyunk.

Kovacról: Megnéztem Kovac önéletrajzát. Jó Bundesliga-játékos volt, két évig játszott itt. 2014-ben ő képviselte a horvát válogatottat. Ha az ember horvátokat képvisel, tisztában van vele milyen komplikált játékosok. Ott jó névre tett szert magának. (…) A Frankfurtba való átigazolása megmentette a csapatot a kieséstől, egy évvel később a kupadöntőig jutottak. Idén pedig talán kvalifikálni tudják magukat az európai kupaporondra. Ez nagyszerű teljesítmény. Frankfurtban különböző típusú és nemzetiségű játékosokkal dolgozott. Hivatott a Bayernnél való munkára.

A Kovac megszerzésében betöltött szerepéről: Ha ügynök lennék, extra juttatást érdemeltem volna ezért. Naponta beszéltem Salihamidziccsel, állást foglaltam Kovacról. Rám is pozitív benyomást tett, nagyon szorgalmas, innovativ ember, olyasvalaki, aki szereti a labdarúgást. Ápolja a játékosaival való kommunikációt.

Kovac tapasztalatlanságáról: A Bajnokok Ligájában már játszott. Egykor én magam is tapasztalatlan voltam. Az ember felnő a feladathoz.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top