Interjúk és nyilatkozatok

Salihamidzic: Mindenben támogatjuk Nikót

Bosnyák sportigazgatónk, Hasan Salihamdzic beszélt az FCBayernTV-nek a Heynckes-utód horvát szakemberről, valamint a Ribéry-Robben ügyről.

Bosnyák sportigazgatónk, Hasan Salihamdzic beszélt az FCBayernTV-nek a Heynckes-utód horvát szakemberről. Az élőben közvetített interjú rövidített változatában szó esik még Ribéryről és Robbenről is.


Tegnap óta több híradást hallottunk az új lehetséges Bayern-edzőről, Niko Kovac-ról. Hasan Salihamidzic, milyen információkkal tud nekünk szolgálni?

Így van, ez igaz. Niko Kovac lesz az új vezetőedző 2018. július elsejétől. A tegnapi nap folyamán megegyeztünk egy három éves kontraktusban és én speciel elég boldog vagyok most emiatt. Van most a szerződésében egy pont, amely szerint már a következő szezontól elkezdheti nálunk a munkát.

Találni egy új szakembert – ez egy nehéz dolog. Tegnap zajlottak le az utolsó tárgyalások. Hogyan hozta meg a döntést?

Hát akkor most belemegyek a részletekbe… Bemutattam az elképzeléseimet a vezetőségnek és a menedzsmentnek és mindannyian elég pozitívan reagáltak. Eközben az orvosi és fizioterápiás részlegünket is fejlesztettük, valamint a játékosmegfigyelői rendszerben is változtatást eszközöltünk. Szóval több innovációs lehetőséget kihasználtunk. Hogy életre keltsük mindezt a sok újítást, szükségünk van egy menedzserre, aki modern szemszögből közelíti meg a dolgokat, aki passzol a struktúrához. Niko Kovac tökéletes szakember erre. Aztán beszéltem Rummeniggével és Hoeneß-szel, akik természetesen segítettek, így mára már hivatalos a hír. Niko ismeri a klubot, ismeri a légkört, játszottam vele itt két évig (2001-től 2003-ig), szóval baráti a kapcsolat.

Sokan azt mondják, hogy Niko Kovac-nak nincs sok tapasztalata edzőként. Hogyan mérlegelted ezeket az esetleges hátulütőket a döntés meghozatalakor?

Niko edzősködött Salzburgban, nemzetközileg pedig Horvátországot is irányította, ki is jutottak a vébére. Nehéz időkben vette át a Frankfurt kispadját, mára pedig a BL-kvalifikációhoz állnak elég közel. Nagyon gondos és szorgalmas ember és pontosan ez az amit mi keresünk. Az egyik legfontosabb, hogy ismer mindent, a klubot, a rendszerünket, Ulit, Rummeniggét és engem is.



Az elmúlt hónapokban természetesen élveztük Heynckes magabiztos, eredményes és csapatcentrikus felfogását. 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy Niko folytatni tudja ezt a munkát hasonlóan megbízhatóan. Az egész kerettel, belevéve a vezetőséget teljes mértékben támogatjuk őt.

Említetted Jupp Heynckest. Milyen szerepet játszott ő a döntés meghozatalában? Beszéltél vele a potenciális Bayern-vezetőedzőkről?

Igen, sok a közös bennük. Jupp sem volt valami tapasztalt, amikor elsőként ide érkezett és nagyszerű edző lett belőle, igazi legenda. Remélem, hogy Niko is hasonló utat jár majd be. Heynckes egyébként örömmel reagált a hírre, aminek persze nagyon örülök.

Nem csak Heynckest, de a Kovac frankfurti szerződésében található kivásárlási árat is megemlítetted. Biztos vagyok benne, hogy emiatt haladtak olyan gyorsan a dolgok. Közben pedig a Dortmund is szívesen munkába állította volna őt. Mit tudsz ezekről elmondani?

Én is hallottam erről… (nevetnek)

Vannak még más nagy vezető hírei a napoknak, ezek pedig Ribéry és Robben szerződéshosszabbítási pletykái. Mi a jelenlegi helyzet?

Beszéltünk Franckkal és Arjennel is a közelmúltban, tegnap pedig mindkettejükkel. Megegyeztünk, hogy az új szerződésük 2019. június 30-ig fog szólni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top