Bundesliga

Hátrányból parádézott a Bayern – ezúttal a ‘Gladbach ellen

A már félig tétnélküli bajnokin a Bayern újabb sima, 5-1-es győzelmet aratott.


Hiába állt fel magához képest tartalékosan a Bayern, a Leverkusen elleni kupameccs előtt újabb, lélektanilag fontos, önbizalomnövelő győzelmet aratott a 28-szoros német bajnok – ezúttal a Borussia Mönchengladbach csapatát fogadva gyűjtötte be a három egységet Jupp együttese. Nem is akárhogy, hátrányból fordítottak simán Wagnerék.


A hétközi BL-meccsre és a jövő keddi sorsdöntő kupameccsre való tekintettel komoly változtatások történtek a Bayern kezdőjében: a Sevilla elleni találkozóhoz képest hét helyen rotált Jupp: Ribéry, Javi, Lewa, Robben, James, Rafinha és Boateng nem voltak ott a csapatban, pihentetés miatt utóbbi a keretben sem. Helyettük ezúttal Bernat, Rudy, Wagner, Thiago, Tolisso és Alaba kaptak bizonyítási lehetőséget.

A vendégek sokkal lendületesebben kezdték a már bajnok elleni első játékrészt, az első komolyabb helyzetükből be is találtak, a mezőnyben sem tűntek megilletődöttnek. A bekapott gól után viszont a Bayern fokozatosan vette át az irányítást, főleg Müller nevéhez fűződtek az említésre méltóbb helyzetek. A német támadó gólt végül nem, két gólpasszt azonban magáénak tudhat, mindkét alkalommal ő asszisztált Wagner góljaihoz. A télen érkezett német ék egy rutinművelet és egy bravúros fejes által percek alatt, még az első félidőben megfordította a mérkőzés állását.

A második félidőben egy sokkal frissebb Bayern jött ki a pályára, rögtön helyzettel, majd egy Thiago góllal kezdtek be – esélyt sem adva ezzel a folyamatos nyomás alatt tartott Mönchengladbach együttesének.  Itt még nem állt le a friss bajnok, Alaba álomgóljával növelték az előnyt és folyamatosan uralták a mérkőzést, a meccs végén a jokerként beugró Lewandowski is betalált. Jöhet a Leverkusen!


BAYERN MÜNCHEN 5-1 [2-1] MÖNCHENGLADBACH

FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (Rafinha) – Rudy – Müller (James 45), Tolisso, Thiago, Bernat – Wagner (Lewandowski 70)

BMG: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Hazard, Kramer, Zakaria (Strobl 81), Hofmann (Grifo 65) – Raffael, Drmic (Cuisance 65)

GÓLOK: Wagner (37, 42), Thiago (51), Alaba (67), Lewandowski (82) ill. Drmic (8)

Az első félidő történései:

⚽ GÓL,  a meccs első komolyabb helyzetéből vezet a Mönchengladbach. Drmic veri át Sülét, majd helyez a hosszúba. 1-0 oda a 8. percben. A vendégek nagyon motiváltan kezdték a meccset, egyelőre mezőnyben is jobbak nálunk.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A BMG vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Komoly helyzet a részünkről, Thiago leheletfinom passzából Müller próbálkozhatott, nem sokkal pöccintett mellé. Ébredezget a Bayern.

▪ 21. perc, ismét Müller próbálkozott, ezután szöglet után fejjel – Sommer kezébe pottyant a labda. Marad a ‘gladbachi vezetés.

▪A harmadik Bayern-kísérlet is Müller nevéhez fűződik. Alaba beadását messziről fejelte a jobbfelső irányába – nem sokkal, de ez is elkerülte a kaput.

▪ Tolisso került kapuralövési pozícióba, nem is hezitált, 20 méterről kínálta meg Sommert – a svájci kapus kiütötte a balalsóba tartó lövést.

⚽  MEGVAN AZ EGYENLÍTÉS!!! Süle megindulásából Müller, majd a középen ácsorgó WAGNER elé került a labda. Sandro kicsit eltörte a labdát, de  a 37. percben bevitte az idei 10. bajnoki gólját.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Wagner egyenlítése” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽ Sandro WAGNER újabb góljával már a vezetés is megvan – egy kaotikus helyzet és Müller beadása után 10 méterről bólintott védhetetlenül a jobbalsóba a Bayern támadó! 2-1 a 42. percben!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Wagner vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A félidő végén Alaba is megvillant, szabadrúgásból vette célba a kapu baloldalát az osztrák. Sommer résen volt és védett. Félidő, Wagnernek köszönhetően Bayern-előnnyel mehetnek szünetre a csapatok!


Az első félidő statisztikája.
A második játékrész eseményei:

▪ Fordulás után pár perccel Rudy próbálkozott jó 25 méterről. Veszélytelen próbálkozás volt, laposan, középre lőtte a labdát.

⚽  GÓL, ott a harmadik találatunk!!! James kiugratása után Tolisso lódult meg, Wagnernek adott beadását Sommer még védte, de a kipattanóra THIAGO tudott lecsapni. 3-1 az 51. percben, ez végleg eldőlni látszik.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Thiago találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Kapufa! Alaba beadását a félidőben beállt James rúgta állítgatás nélkül majdnem a hálóba!

▪ A korai ‘Gladbach gólon kívül nem sokat mutattak a vendégek, a második félidőben sem volt még értékelhető momentumuk. Szinte folyamatosan a Bayernnél a labda, amelyet az ellenfél térfelén járatják a bajorok.

⚽  ÁLOMGÓL ALABA JÓVOLTÁBÓL! Az osztrák csapatkapitány az egész meccsen nyújtott kiváló játékára tette fel a koronát: Balról befelé húzódva jobbal eresztett meg egy lövést, amely védhetetlenül vágódott a hosszúba! 4-1 a 67. percben!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Alaba csodálatos gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A 72. percben Tolisso próbálkozott, ezúttal nem talált kaput – lövése mellé ment.

⚽  MEGVAN AZ ÖTÖDIK, a csereként beállt Lewandowski idei 27. bajnoki gólját szerezte. Egy beadás után vette át a labdát, majd értékesítette a ziccert. 5-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Lewandowski találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 85. perc, ezúttal Bernat próbálkozott, ballal a kapu mellé-fölé lőtte a játékszert.

▪ Lewandowski a 89. percben centikkel tévedett, közelről vétette el a kaput. Marad az 5-1, amely  a végeredmény is egyben.


Statisztika:

A mérkőzés statisztikája.


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top