Interjúk és nyilatkozatok

Vezetőség: Kovac ügyében tisztességesen és fair módon jártunk el

Fredi Bobic, a Frankfurt vezetőjének támadását verte vissza Brazzo, Kalle és Uli.


Mint ismert, a Bayern München egy kivásárlási záradéknak köszönhetően  a következő szezonra megszerezte az Eintracht Frankfurt edzőjét, Niko Kovacot. Természetesen a bejelentés módja és ideje nem tetszett a Frankfurti vezetőségnek, Fredi Bobic szerint a müncheniek tiszteletlenül jártak el azzal, hogy a sajtóból, és a fontos meccsek előtt kellett megtudniuk, hogy elveszítették az edzőjüket. Lássuk, mit nyilatkoztak az érintett felek, köztük a müncheni vezetők az üggyel és Bobic nyilatkozatával kapcsolatban.


Niko Kovac: Egy tegnapihoz hasonló gyors változást még soha nem éltem át. Telefonhívást és egy ajánlatot kaptam Münchenből, amit el is fogadtam. Reggel kiálltam a csapat elé és elmondtam a történteket, hogy ez az én személyes döntésem. (…) Senkinek nem hazudtam. Vannak dolgok, amelyek az életben nagyon gyorsan történnek, amelyeket nem lehet előre látni. Hogy a sztori ilyen gyorsan kijött, arról nem tehetek. (…) Legutóbb, ha azt mondtam volna, hogy nem leszek a Bayern edzője, akkor hazudtam volna. De végsősorban az igazságot mondtam el. Ha kategorikusan cáfoltam volna, akkor mondhatnák, hogy nem mondtam igazat.

Fredi Bobic: Tiszteletben tartjuk Niko döntését, ez világos. Viszont szerencsétlen az időzítés és bosszantó, hogy az információk kívülről láttak napvilágot, ez nem professzionális, tiszteletlen a Bayern részéről. Ilyen dolgot nem láttam még ezen a szinten. Az FC Bayern eljárásmódját hihehetlenül aggasztónak és mint mondtam, tiszteletlennek találom. (…) Semmilyen kapcsolat nem állt fenn közöttünk, minden közvetlenül a nyilvánosság előtt történt. (…) Az FC Bayern csak magára gondolt. Fontos meccsek előtt állunk, először a Leverkusen, majd a kupaelődöntőben a Schalke ellen. Ezek fontos dolgok, most mégis más dolgokról kell beszélünk.

Bobic oldalán a Bayern leendő edzői, a Kovac-testvérek.



Uli Hoeness: Kissé ingereltek vagyunk, ugyanis épp arról tanácskoztunk, hogyan tájékoztassuk a frankfurtiakat. Most, vagy a szezon végén – amit szintén megtehettünk volna. De úgy voltunk vele, az ő érdekük is, hogy a lehető leghamarabb megtudják, hogy elveszítették az edzőjüket – így négy héttel több idejük van az utód megtalálására. Ezért úgy döntöttünk, hogy a lehető leghamarabb megtesszük a bejelentést. Hogy ez a nagyvonalú gesztus végül bumerángként ér minket, azt egyáltalán nem tudjuk megérteni. (…) Volt egy záradékunk Niko Kovac szerződésében, amit kihasználtunk. (…) Hasan Salihamidzic és Niko Kovac megegyeztek, hogy Kovac önmaga tájékoztatja Bobicot, ugyanis tegnapig jó kapcsolatban állt vele.  Nem tudom, most milyen viszonyban vannak, de ahogy Bobic viselkedik, az a tényállás ismerete nélkül tiszteletlenség. (…) Nem tőlünk jöttek a Bild információi.

Karl-Heinz Rummenigge: Mi tulajdonképpen nem bosszankodunk emiatt. Talán kívülről úgy tűnik, de egyáltalán nem kell hibáztatnunk magunkat ezért. Sportszerűek és tisztességesek voltunk a történet során. Az egész téma csütörtökön zajlott le (…) Megértem, hogy Fredi nem boldog, ha egy két évig sikeres munkát végző edző hagyja el a klubot. Ezt megértjük. De nem voltunk sportszerűtlenek, teljes mértékben tiszta és fair viselkedést tanúsítottunk. Nem tájékoztattuk a nyilvánosságot sem erről.

Hasan Salihamidzic: Természetesen megértem, hogy Fredi bosszús, egy szuper edzőt veszítetettek el velünk szemben. Ettől függetlenül illetlenségnek tartom az általa használt szavakat, ugyanis teljes mértékben korrektül jártunk el. (…) Nem tudtuk, hogy este kijön a sztori, ez egyáltalán nem a mi hibánk. Ellentétben, korrektek voltunk, ugyanis valamikor májusban is bejelenthettük volna a dolgot. A Frankfurtnak így négy héttel több ideje van, hogy edzőt keressen. Ezért nem is értem a minket ért vádakat. Fredi Bobic csalódottságát azonban meg tudom érteni. (…) Lebeszéltem Niko Kovaccsal, ami a kérése is volt, hogy elsőként ő közli majd Bruno Hübnerrel és Fredi Bobiccsal a dolgot, ugyanis baráti kapcsolatot ápol velük. Természetesen ezután személyesen is felhívtam volna őket, de azt nem tudtam, hogy csütörtökön este kiszivárog a sztori.

Kovac állítja, csütörtöknél előbb nem állt kapcsolatban a Bayernnel.

Az ügyben Stefan Krezschmar, német kézilegenda tweetje vitte a pálmát: „Egyetlen kérdés az egész BAYERN-KOVAC vitatémához: Bobic nem hetekkel ezelőtt nyilatkozta, hogy tudja ki lesz a Bayern edzője? Mire fel most ez a meglepő felfordulás?” (Bobic január végén magabiztosan nyilatkozta, tudja, de nem árulja el ki lesz a Bayern következő edzője. Lehet, sőt szinte biztos, hogy nem Niko Kovacra gondolt, de az ügy iróniája, hogy végül épp a horvát lesz majd Jupp utódja.)

A sztori legérdekesebb kérdése: Ha nem a Bayern vezetőségétől, és nem is Kovactól, akkor mégis honnan értesültek a BILD újságírói az új edzőnk kilétéről? 🤔



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top