Interjúk és nyilatkozatok

Wagner: Ronaldo hihetetlenül jó játékos, de Európa legjobb védelme a miénk

A Bayern kiváló formában lévő támadója a hétvégi meccs után a Kickernek nyilatkozott – pl. a rotációról, Kovacról, VB-ről, a Realról is.


Az első kezdőként lejátszott hazai meccséről: Különleges érzés volt. Ha otthon játszol, többet birtoklod a labdát és támadóként több helyzeted adódik. Idegenben nem mindig ennyire egyszerű a helyzet.

A Gladbach elleni kezdeti nehézségekről: Nem olyan egyszerű, ha ennyire felforgatott csapattal állunk fel. De itt nagyon magasak a kvalitások, és ami a legfontosabb, a csapatunkban brutális mentalitás uralkodik. Azok is tolnak minket előre, akik a padon voltak, vagy a keretben sem. Kiváló a csapatszellem. A régóta itt dolgozó alkalmazottak is mondják, hogy ritkán tapasztalták, hogy ennyire passzoljanak a dolgok. Az elkövetkezendő hetekben ebből kell merítkeznünk.

A rotációról: Nagy előny, hogy ezen a hétvégén és az elmúlt hetekben is sok játékost tudtunk pihentetni. Ők teljesen fitten várják a Leverkusen elleni meccset, duzzadnak az önbizalomtól, a frissességtől. Ez óriási előny. Utána Hannoverbe utazunk, ahol a Real elleni hazai meccsig ismét pihenhetnek a srácok. Szuper amit az edző csinál, kiválóan működik. Hatalmas előny, hogy a háttérben is jó játékosaink vannak.

A Bayer Leverkusenről: Igazán jó formában vannak, kiváló a csapatuk. A válogatottban is látom, hogy nagyon nagy önbizalmuk van az ottani srácoknak. Meglátjuk, hogy ezt a meccset mennyire jól teljesítjük és milyen jól fogjuk kezdeni. Nehéz lesz.

Niko Kovacról: Velem még senki nem közölte hivatalosan, talán a konyhában vagy épp a budin voltam. Kovac is a mentalitás körül forog, ez számomra kedvező. Öröm nézni a frankfurtiakat. Bruno Hübnerrel jó kapcsolatban állok, ő mindig dícsérte. Szóval: Ő egy jó edző, különben az FC Bayern nem szerezte volna meg.

Az átigazolása előtt felállított elvárásairól: Nem mindig határolom be világosan. Egyszerűen csak meg akartam érkezni és jó időszakot akarok eltölteni otthon. Egyszerűen boldog vagyok, hogy ismét otthon lehetek. Nem érzem úgy, mintha csak három hónapja lennék itt. Nagyon örülök és hálás vagyok a helyzetem miatt.

A VB-esélyeiről: Lassan kezd idegesíteni a téma. Müllert és Hummelst bezzeg nem kérdezik hetente, hogy utaznak-e. Az elmúlt napokban, hetekben és hónapokban mindent beleadtam és meglőttem a góljaimat. Megérdemelném, hogy ott legyek, ott is leszek, ebben biztos vagyok. Ezért idegesítenek ezek a kérdések. A csapaton és a családon belül is elmondtam, hogy ez idegesítővé vált. Biztos, hogy ott leszek, kiérdemeltem. De tudom, hogy nem én döntök, én csak a teljesítményemet adhatom hozzá, amelyet hoztam is. Szóval számomra nem kérdés, hogy ott leszek.

A Real Madridról: Nagyon örülök nekik. A Real a legnehezebb falat a fennmaradó csapatok közül. A csapatunkban nincsenek vakok, ezért nagyon pozitívan és nagy önbizalommal állunk ezekhez a mérkőzésekhez. Egyszerűen jó formában vagyunk, örülünk a párharcnak.

Cristiano Ronaldóról: Szerintem ő szuper, kedvelem az ilyen embereket. Unalmas lenne, ha mindenki ugyanolyan lenne. Hihetetlen mennyi gólt szerez, én edzésen nem lövök annyit, mint ő a meccseken. Nagyon jó játékos, örülök neki, hogy kétszer is összefutunk vele. A védelmünk viszont brutálisan erős, miénk Európa legjobb védelme. Ezért nem is kell elbújnunk Ronaldo mellett.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top