Német Kupa

DFB-Kupa: A Bayern és a Frankfurt döntőzik Berlinben

Leendő csapata ellen játssza utolsó meccsét a Frankfurt jelenlegi edzője, Niko Kovac.


A Bayern München magabiztos továbbjutása után az is eldőlt, hogy a Schalkét legyűrő Eintracht Frankfurt lehet Jupp Heynckesék ellenfele a május 19-ei, berlini kupadöntőben. A bajoroknak ez huszonkettedszerre, míg az Eintracht csapatának fennállása során második alkalommal sikerült.

Kovac csapata egy Gelsenkirchenben aratott 1-0-ás győzelemmel, Jovic szép sarkazós mozdulatával biztosította be a döntőt úgy, hogy a 80. perctől emberhátrányban játszottak.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Frankfurt győztes gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

A vendégek hősiesen védekezve végül elérték céljukat, ám óriási köszönetet mondhatnak a 93. percben nagyot tévedő Robert Hartmann játékvezetőnek, aki szabályos góltól fosztotta meg a Schalkét – mindezt úgy, hogy a videóbíró adta lehetőségekkel sem volt hajlandó élni.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Az érvénytelenített találat” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

A Frankfurt ettől a meccstől eltekintve könnyű ellenfeleken keresztül jutott el idáig. Az legjobb négybe kerülésig az Erndtebrück, a Schweinfurt, a Heidenheim (hosszabbítás után) és a Mainz csapatát győzték le, míg a Bayernnek többek között a Lipcsét, a Dortmundot és a Leverkusent kellett félresöpörnie a döntőbe vezető útjához. Kovac ide, Kovac oda, a berlini finálé aligha hordoz majd a korábbiaknál nagyobb izgalmakat a Bayern számára… remélhetőleg aznap a triplázás reményében léphetnek pályára a szezon végével visszavonuló Jupp Heynckes játékosai.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Az Eintracht útja a döntőig” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

A továbbjutásunkra való tekintettel lássunk még pár olyan statisztikai adatot, amelyekkel Bayern szurkolóként nem árt tisztában lenni:

▪ Thomas Müller a Német Kupában második alkalommal triplázott, a 13/14-es szezonban a Rehdennek lőtt még hármat.

▪ Összesített mérlegét ezzel tovább javítva 43 kupameccsen már 42 közvetlen gólhozzájárulásnál jár: 27 gólt ő maga lőtt, 15 alkalommal pedig előkészítőként remekelt.

▪ Keddi triplájával megelőzte a 25 gólos Karl-Heinz Rummeniggét a klub házi örökös góllövőlistáján és felzárkózott névrokona, a 78 gólos Gerd Müller mögé.

▪ Müller a 18. kupamérkőzésen lőtt gólt, a Bayern ezek közül mindegyik meccsét megnyerte. A versenysorozat történelmében ez rekordnak számít.

▪ A Bayern 22. alkalommal jutott be a döntőbe, az eddigi 21 fináléból 18-at meg is nyert Németország egyeduralkodója.

▪ A Bayern a legutóbbi 26 idegenbeli mérkőzésén továbbment és ezzel folyamatosan építi ki saját rekordját. A 26 találkozóból 23-szor rendes játékidőben vagy hosszabbításban, háromszor büntetőket követően került a következő fordulóba.

▪ Jupp Heynckes sem maradhat mérföldkő nélkül, 76. kupameccsén vett részt edzőként, amellyel behozta Udo Latteket az örökös ranglistán, a döntőben meg is előzi őt. Otto Rehhagel számít a legtapasztaltabbnak, aki behozhatatlan, 92 meccses előnnyel vezeti ezt a listát.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top