Bundesliga

Jupp: Sven az ország második legjobb kapusa

 Heynckes a Hannover elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.


A keretről: 13 órakor lesz edzésünk. Meglátjuk hogy érzi magát David Alaba, hogyan reagál az izomzata az edzésre. Tolisso ismét a sérülésével bajlódik. Szeretném ha ezt kikúrálná, ezért még nem lesz ott a keretben.  Azt hiszem mindenki más, aki nem sérült, a rendelkezésünkre áll.

Neuerről: Nagyszerű ahogyan dolgozik, a bemelegítést és a passzgyakorlatot is a csapattal végezheti ma. Nagyon elégedettek vagyunk a fejlődésével.

Ulreichről: Zseniális fejlődésen ment keresztül, ezért legfőképp saját maga, illetve Toni Tapalovic kapusedző a felelős. Manuel kivételesen tehetséges kapus, de edzés és speciális gyakorlatok nélkül soha nem teljesedett volna ki. Ulle esetében ugyanez a helyzet. Elég önbizalma van ahhoz, hogy nyugodt maradjon. Leverkusenben is kiválóan meccsben tartott minket. Sven Ulreich jelenleg Németország második legjobb kapusa.

A Real Madridról: Először a Hannover elleni meccsre gondolunk, ezt követően fogunk a szerdaira. Mindig elmondtam, hogy a ligában is tartani kell a ritmust.

A támadósor rotációjáról: Ha Tolisso vagy Coman bevethető lenne, természetesen szebb lenne a helyzetünk. De kezelni fogom a témát, nem lesz ez akkora hátrány számunkra.

A következő mérkőzések kapusáról: Nyári időszakunk van, mégsem beszélünk karácsonyról. Erre nem tudok válaszolni. Világos tervünk van, meglátjuk akkor, ha eljutunk odáig, ehhez még korán van. Manuel Neuer esetében eddig mindent megfelelően cselekedtünk. Az volt a célunk, hogy folyamatosan építsük fel őt, hogy teljes mértékben helyrejöjjön.




Ronaldo és Lewa összehasonlításáról: Nem lehet őket összehasonlítani. Robert ékként, mindig támadólag, gyakran háttal játszik az ellenfélnek, míg Ronaldo a balszélről támad és az ellenfél vonalai között mozog. Amit lenyűgözően csinál, az az, hogy középcsatár pozícióban is helyzeteket dolgoz ki és fejez be. Lewy szerezte az első két gólt kedden, remélem, hogy ezeken a meccseken fontos játékossá válik számunkra.

A Bayern magabiztosságáról: Ez a játékosaink mellett szól, vezérfonalként kíséri végig a szezonunkat. Nagyon pozitív dolognak tartom. Ma játékelemzést tartunk, ahol átbeszéljük a dolgokat, itt a játékosok is nagyon önkritikusak,  ezt nagyon fontos. Ha az ember azt hiszi, hogy mindent jól csinál, nehéz lesz a dolga. Ezt egy nagyon szép karaktervonásnak tartom.

A lehetséges rotációról: A Hannover összességében nagyon jó szezont játszik, jó munkát végeznek, főleg hazai pályán nagyon összetettek, jól osztják fel a területet. Ez az edzőjüket dícséri. A keddi csapatból pár játékost természetesen nem fogok kezdetni. De olyan kezdőt állítok össze, amely képes lesz megnyerni ezt a mérkőzést is.

Vidalról: A körülmények ellenére jól van. Tudja, hogy az operáció volt a legjobb döntés számára. Türelemmel kell lennie. Kedden átadtam Arturo üdvözletét a csapatnak. Szeretné, hogy a csapat érte is játsszon. Nagyon kedvelt nálunk. Természetesen szívesen lenne most velünk. Mondtam neki, hogy küzdeni fogunk érte.

A videóbíróról: Ez egy komoly téma. Türelemmel kell lenni vele, de ahogy jelenleg űzik az nem jó a labdarúgás számára. A pályán a játékvezető a főnök!

Wenger távozásáról: Nagyszerű pályafutást abszolvált az Arsenalnál. Vonzó labdarúgást játszatott és topedző volt Európában. Nem tudom elképzelni, hogy másik klub edzője legyen, talán a klub egyik funkcionáriusa marad. Pozitív befolyással volt az angol labdarúgásra. Valamikor viszont, amikor az ember ennyi idős, azt kell mondani, hogy vége.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top