Bundesliga

Magabiztos győzelem Hannoverben, jöhet a Real Madrid

A Bayern két cserejátékos és Rudy góljával 3-0-ra verte meg ellenfelét.


A Bayern München nem sziporkázva, de magabiztosan, különösebb probléma nélkül győzte le idegenben a Hannovert, és főpróbázott sikerrel a szerdai, Real elleni BL-összecsapásra. Két csereként beállt játékosunk, Müller és Lewa, valamint Rudy góljai döntöttek. 


Jupp a keddi kupaelődöntőhöz képest hét, azaz hét poszton változtatott a kezdőben, de így is nagyon erős csapatot tudott kiküldeni a pályára.  A legnagyobb felhajtás egyértelműen az U19-es csapat kapitányának kezdetését övezte: Lukas Mai 6595 naposan a klub történelmének hetedik legfiatalabb, illetve a 2000-es korosztály első játékosaként léphetett pályára. A stabil emberkék közül Ulreich, Boateng, Robben, Thiago, James volt ott a kezdőben, míg a rotáció jegyében Rafinha, Süle, Rudy, Bernat és Wagner került be a kezdőcsapatba.

A Hannover rendkívül bátran kezdte a meccset, mezőnyben is felvették a harcot a német Rekordbajnokkal – a Bayern idővel, 10-15 perc után szép lassan, de biztosan átvette az irányítást, több veszélyes helyzetüket is bravúrral fogta Tschauner kapus. A hazaiaknak is volt egy nagyon veszélyes próbálkozásuk, ekkor Ulreich mutathatta meg világklasszis képességeit. A Bayern láthatóan és érthető módon nem pörgött száz százalékon, az első játékrészben a kapusok voltak a mérkőzés legfőbb szereplői.

A második félidőt a Bayern kezdte jobban, 12 perccel a fordulás után a csereként beállt Müller a vezetést is megszerezte. A Hannover a gól előtt és után sem vezetett komolyabb támadásokat, a bekapott gól után is serényen védekeztek – ráhibáztak, ugyanis a szintén jokerként beállt Lewa duplázta a Bayern előnyét.  A helyzet érdemben nem változott, a Hannovernek szépítési lehetőségei sem akadtak. A kegyelemdöfést Rudy gólja hozta meg, aki először talált be a Bayernben. Megérdemelt győzelem született, a szerdai összecsapás kicsit keményebb dió lesz!


HANNOVER 0-3 [0-0] FC BAYERN

H96: Tschauner – Sorg, Sane, Hübers – Bakalorz, Albornoz – Schwegler, Elez – Bebou, Harnik – Füllkrug

FCB: Ulreich – Mai, Boateng, Süle, Rafinha – Rudy – Robben (Müller 46), Thiago, James (Martínez 72), Bernat – Wagner (Lewandowski 67)

GÓLOK: Müller (57), Lewandowski (73), Rudy (89)





Az első félidő történései:

▪ 12 percet kellett várni az első helyzetre: Rafinha beadására Thiago robbant be, fejjel azonban elvétette a kaput, lendületből bólintott fölé.

▪ Két perccel később James is próbálkozott egyet, balbelsővel a kapu fölé-mellé csavarta.

▪ A Hannover egyáltalán nem játszik megilletődötten, nem parkolták le a buszt, keresik az előrejutási lehetőségeket. Más kérdés, hogy komoly helyzetet egyelőre nem tudtak kidolgozni.

▪ A Bayern egyre inkább  veszi át az irányítást, először egy James beadásból érkezett Wagner fejest, majd egy távoli Süle löketet kellett védenie Tschauner kapusnak.

▪ Megvan az első komolyabb hazai lehetőség is, egy kontra után Füllkrug lövése vágódött le Bernaton. Veszélyes lett volna.

▪ SVEN ULREICH ismét óriási bravúrt mutatott be, embertelen reflexszel ért le a jobb alsóra!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Ulle védése” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪Bernat biciklicseleit követő beadását Wagner fejelte közelről kapura, Tschauner védett. Egyelőre a kapusok  a főszereplők!

▪ Thiago egy elé került labdát tüzelt rá egyből, Tschauner ismét nagyot védett. Sokat nem kellett mozdulnia, de ismét ő állta akadályát egy Bayern gólnak. Marad a 0-0 a 42. percben.

▪ A hosszabbítás utolsó fél percében Süle tett rá egy kipattanót, fölé.  Gólnélküli döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok.


Süle a hatos pozícióban kapott lehetőséget, jó teljesítményt nyújtott.




A második játékrész eseményei:

▪ A Robben helyére csereként beállt Müller nevéhez fűződik az első helyzet, a német lendületből vitte kapura a labdát, majd jócskán mellé lőtt, nem igazán találta el jól a labdát.

▪ James kínálta meg távolról Tschaunert. Volt ennél komolyabb feladata is a kapusnak, ezt a laposan és középre érkező lövést simán hatástalanította.

⚽ OTT VAN A VEZETÉS!!! Bernat beadása THOMAS MÜLLERt találta meg, aki az ellenfél sarkára lőve talált kapuba a meccs 57. percében! James szép löbböléséből indult az akció, ez is megér egy említést! 1-0!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Müller vezetőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ 2-0!!! Sebastian Rudy szögletére ROBERT LEWANDOWSKI emelkedett a legmagasabbra, tíz méterről helyezett fejesét nem tudta védeni Tschauner! Ez volt a 28. bajnoki gólja idén.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A szintén csereként beállt Lewa találata” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Különösebb helyzet nem igazán akad a második félidőben, amiből lehetett, abból gólt szereztek a Bayern játékosai. A Hannover támadásban semmit nem tud felvonultatni.

▪ 3-0!!! Megvan SEBASTIAN RUDY első gólja a Bayernben, Müller középre tett labdáját belsőzte be a középpályás. 

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Rudy első Bayernes gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

Rudy adta meg a kegyelemdöfést.


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top