Bajnokok Ligája

Őrült mérleg: Juppal garancia a BL-döntő

Kiváló ómen, hogy Heynckes az edzőnk.


Jupp Heynckes kiemelkedő munkája miatt realitássá vált a triplázás lehetősége a Bayernnél. Hogy milyen tényezőknek köszönhetően jutott el ideáig a Bayern, abba most nem érdemes részletesen belemenni, a tavaszi szezon előtt már írtunk a csapatot ért várható fejleményekről. Ezért lássunk inkább egy hihetetlen statisztikát, amellyel a Bayern sikeredzője büszkélkedhet az európai porondon.

Jupp Heynckes a BL 1992-es fennállása óta az eddigi összes edzőként eltöltött BL-szezonjában eljutott a döntőig. A mérlege: 3 kiírás, 3 finálé, 2 győzelem – 1998-ban a Real, 2013-ban a Bayern edzőjeként vezette végső címre csapatát. Fájó pont a 2012-es  müncheni döntő, de a képlet továbbra is igaz: Ha Jupp elindult a BL-ben, a döntőben kötött ki. Reméljük a Real ellen sem szakad meg a mérleg, sőt, a végén háromszoros győztesnek vallhatja majd magát Josef.



A hamarosan 73. életévét betöltő egykori csatárkiválóság idén egy BL-örökrekordot is felállított, 2013 óta – négy év megszakítással – sorozatbeli 12 győzelmet aratott a Bayernnel. A kiváló széria a Sevilla elleni 0-0 alkalmával sajnos megszakadt, viszont Jupp irányítása alatt a Bayern így is 5 éve veretlen a Bajnokok Ligájában: 2013 márciusában az Arsenal győzte le a hazain játszó Bayernt 0-2-re. Ezután indult be a nagy menetelés, amely végül a Bayern triplázásához vezetett.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top