Interjúk és nyilatkozatok

Calderon: Óriási hiba volt Robbent elengedni

Ramon Calderon, a Real Madrid egykori elnöke a BILD-nek tett interjújában beszélt Lewandowski átigazolásának lehetőségéről, de Robbenről és Juppról is:

Senor Calderon, ki a jobb csatár: Cristiano Ronaldo vagy Robert Lewandowski?

Különböző játékostípusok. Lewandowski egy vérbeli csatár, míg Cristiano szereti kibillenteni az egyensúlyából az ellenfeleket. Mindketten abszolút világklasszisok! Sőt, a következő szezonban talán épp egy csapatban játszanak majd…

Lewandowski a Realhoz igazol?

Kétségtelen, a Real szívesen megszerezné őt. Lewandowskit mindenki szívesen tudná a saját csapatában!

De Karl-Heinz Rummenigge legutóbb fogadott, hogy Lewandowski jövőre is biztosan a Bayern játékosa lesz.

Természetesen azt szeretné, hogy Robert maradjon. De ezt már annyiszor hallottam az elnökségem alatt. Cristiano Ronaldo esetében a Manchester United és Sir Alex Ferguson hangsúlyozták folyamatosan, hogy semmi esély rá. Csakúgy, mint David Beckhamnél. De végül mindig a játékosok döntenek a saját jövőjükről.

A lengyel megszerezte Pini Zahavit, akinek jó kapcsolata van a Reallal. Mit jelentsen ez?

Nem ő lesz a kulcs Lewandowski leigazolásában. Ha Robert menni akar, a Bayernnek tulajdonképpen nincs esélye. Véleményem szerint nincs értelme valakit élet-halál módra megtartani.

Mennyit kellene a Realnak fizetnie érte?

Amikor 94 millióért szereztem meg Ronaldot, mindenki azt gondolta, ez totál őrültség. Viszont már nincsenek határok. A legutóbbi átigazolások után nehéz lesz egy topjátékost 150 millió alatt megszerezni. Ebbe a kategóriába tartozik Robert is.
 Arjen Robben 2009-ben a Realból a Bayernbe igazolt. Münchenben ő most egy legenda.

Én hoztam őt a Realhoz, nagyon jól játszott és segített a 2008-as bajnokság megnyerésében. Fantasztikus játékos. Óriási hiba volt őt elengedni. Büszkévé és boldoggá tesz, amikor látom őt jól játszani. Örülök annak, ha Arjen eredményes! Ellenünk viszont remélem most nem a legjobb teljesítményét fogja nyújtani, különben rossz híreim vannak a Real számára.

Jupp Heynckes döntő tényező a Bayern számára?

Heynckes jó a Bayernnek, kevésbé a Realnak. Nagyon jó edző, nagyon rátermett és sikeres még 72 évesen is. Az edzőváltás által a Bayernnek újra megnőtt az önbizalma.

Milyen fontos Toni Kroos a Real számára?

Toni egy kulcsjátékos, a középpályán nagyon jól harmonizál Luka Modriccsal és Casemiroval. Ők tették lehetővé a legutóbbi címeket.

Rummenigge 2017 áprilisában Rummenigge a bírókra panaszkodott. Van Real bónusz?

Nagyon jól ismerem Karl-Heinz Rummeniggét. Ezt a meccs utáni csalódottság miatt mondta. De ő egy úriember, a futball embere és tudja, hogy mindig vannak olyan döntések, amelyekből profitálsz, és vannak amelyekből hátrányod származik. Alfredo Di Stefano mondta mindig, ha egy edzőnk panaszkodott egy meccs miatt: „Egy nagy klub soha nem panaszkodhat a sérültek, a játékvezető vagy a pech miatt!” Sok címet és meccset nyertünk, valamelyiket nem. Biztos vagyok benne, hogy azokat az eredményeket, amelyeket elértünk, megérdemeltük. Nincs játékvezetői bónusz a Real számára.

Robben: A Bayern volt karrierem legjobb lépése, ez a második otthonomHozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top