Átigazolási hírek

Hivatalos: Mai profiszerződést írt alá

A Bayern 18 éves belsővédő-tehetsége 2021-ig szóló szerződést kötött a klubbal.


Mégsem távozik, marad a klub egyik legnagyobb reménysége: Lukas Mai a korábbi, 2018 nyárig hatályos szerződését 2021-ig terjesztette ki a Bayernnel.

Hasan Salihamidzic: Nagyon örülünk, hogy Lukas személyében egy kimagaslóan tehetséges játékost köthettünk magunkhoz. Lukas a Hannover elleni debütálása, a profikkal való számos edzésgyakorlata során, valamint az ificsapatokban is bizonyította a benne rejlő potenciált. Nagyon bízunk a képességeiben. (…) Lukas egy szuper srác, egy jó karakter és egy nagyon jólnevelt fiatalember. Meggyőződésünk, hogy itt fogja beteljesíteni a jövőjét.

Lars Lukas Mai: Nagyon örülük ennek a nagyszerű lehetőségnek. Mindig az volt az álmom, hogy az FC Bayernnél játszhassak. Most pedig keményen akarok dolgozni azért, hogy megtegyem a karrierem következő lépését. (…) Szeretném a belém vetett bizalmat minden meccsen és edzésen a teljesítményem által, remélhetőleg sikeresen meghálálni.


A német utánpótlás-válogatott játékos 2014 óta a Bayern játékosa. Tavaly az U17-esek kapitányaként vezette bajnoki címre csapatát, idén pedig az U19-esek csapatkapitányaként kap rendszeres játéklehetőséget, de egy-egy alkalommal a Bayern II-ben és a Bayern proficsapatában is pályára lépett – múlt héten a Hannover elleni bajnokit játszotta végig. 2017 nyarán a legjobb hazai tehetségeknek járó Fritz Walter díj bronzfokozatában részesült.

Mai a szombat délutáni, Frankfurt elleni keretben is ott lesz, Boateng sérülése miatt jó esély van a játékára is. Remélhetőleg megkapja a lehetőséget.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top