Akadémia

Nagyító alatt a Bayern fiataljai: Evina, Shabani, Dorsch, Mai

Négy fiatal tehetségünk kapott játéklehetőséget a Frankfurt ellen. 


A Bayern végre a tettek mezejére lépett és saját nevelésű fiatalokat nevezett a klub bajnokijára – sőt annak kezdőjébe is. Lukas Mai korábbi debütálása után ezúttal Meritan Shabani, Niklas Dorsch és Franck Evina a Frankfurt ellen kapott először tétmeccsen játéklehetőséget a klub profijai között. „Száz százalékig megbízunk ezekben a srácokban. Az U19-nél, az amatőröknél és az edzésen mutatott teljesítményük miatt abszolút megérdemlik a lehetőséget. Ez egy logikus következménye az utánpótlás-részlegünk fejlődésének.” – nyilatkozta Salihamidzic a Frankfurt elleni meccs előtt. Az FCBayern.de cikkje alapján mutatjuk a fiatal reménységeket.


Niklas Dorsch: Dorsch az FC Bayern amatőrcsapatának csapatkapitánya. A 20 éves védekező középpályás már az Anderlecht elleni BL-meccs és a Mönchengladbach elleni idegenbeli bajnokin is ott volt a Bayern keretében, játéklehetőséget viszont nem kapott. Dorsch 2012-ben igazolt a Nürberg U15-ös csapatából a Bayernbe, de már 17 évesen nevezték őt a Bayern II csapatába is – azóta összesen 60 Regionalliga mérkőzést teljesített, idén 30 meccsen négy gólja és öt gólpassza van. 18-szoros német U-válogatott. Ő szerezte a Frankfurt elleni meccs első gólját, végig is játszotta a 90 percet.


Franck Evina: Evina 2013 nyarán igazolt az SV Neuperlachból a Bayernbe, az U17-es csapattal pedig tavaly a német bajnokságot is megnyerte. Evina az őszi szezont még az U19-es játékosaként abszolválta, 18 mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt adott. A téli szünetben felemelték őt a Bayern II-be, 15 találkozón két gólt és öt gólpasszt gyűjtött. Evina utánpótás német válogatott, 2017 novemberében debültált az U18-as csapatban.  Egy évvel ezelőtt hazánkban elsőként hívtuk fel a figyelmet az ő kiemelkedő teljesítményére. 




Lukas Mai: A múlt szombati, Hannover elleni meccsen debütálását majd pár napra rá az első profiszerződését ünneplő 18 éves belsővédő 2014 óta Bayern-játékos, a Dynamo Dresden csapatából igazolt Münchenbe. Tavaly az U17-esek kapitányaként nyerte meg a német bajnokságot, idén már az U19-ben pallérozódva kapott 31 mérkőzésen szerepet, tél óta a csapat kapitányaként. Mai-t 2017 nyarán a legtehetségesebb fiataloknak járó kitüntetés bronzérmeseként jutalmazták. Természetesen az U-válogatott alappillére, részt vett az U17-es EB-n és a VB-n is.


Meritan Shabani: Shabani a Lipcse elleni idegenbeli vereség alkalmával ott volt a Bayern keretében, játéklehetőséget viszont nem kapott – 12 éve érkezett az FC Phönix Schleißheimtől. A 19 éves támadó a harmadik szezonját játssza a klub U19-esei között, összesen 63 meccsen lépett pályára – tavaly részese volt az U19-es bajnokságot büntetőkkel elveszítő csapatnak. Idén 27 meccsen meccsen kilenc gólt és öt gólpasszot számlál.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top