Bajnokok Ligája

Lefociztuk a Real Madridot – érdemtelenül, de emelt fővel estünk ki

Hihetetlen pechje volt ismét a németeknek, a potyagólt már nem tudtuk korrigálni. Összesítésben 4-3-ra mentek tovább a spanyolok.


Az elmúlt évek legizgalmasabb párharca az utolsó másodpercig nyitott volt – a Bayern mindkét meccsen magasan a címvédő fölé nőtt, a gyenge helyzetkihasználásának és a két kapitális egyéni hibájának (Rafinha, Ulreich) köszönhetően viszont búcsúzott a kijevi döntő reményétől – a Real ellenben kegyetlen helyzetkihasználással focizott és bevágták az adódó helyzeteik, a Bayern ajándékjai javát. Alapjátékosaink, Neuer, Boateng, Vidal, Coman és Robben nélkül is lefociztuk Madridban a Realt, de a szerencse sajnos nem velünk volt – nem mellékesen volt egy, de annál súlyosabb játékvezetői tévedés is a kárunkra, amely szintén rányomta a bélyegét a mérkőzésre.


KEZDŐK: Javi Martínezzel ellentétben Jupp Heynckesnek nem volt fejfájása, amikor a Bayern kezdőjét kellett megneveznie: A számos sérült, Neuer, Boateng, Vidal, Coman, Robben miatt gyakorlatilag csak egy formáció jöhetett szóba – A 300. Bayern-mérkőzésén pályára lépő Alaba az előző meccshez képest már szerepelt Heynckes terveiben, de ott volt a Javit helyettesítő Tolisso és a Robbent pótló Thiago is a pályán. | A túloldalon nagy kérdés volt, kivel pótolja a sérült Carvajalt Zidane, végül Lucas Vazquezre esett a választása – további meglepetés, hogy Casemiro helyett Kovacic kezdett a középpályán.

ELSŐ FÉLIDŐ:  Az első félidő összességében a Bayern Münchené volt, a csapatok végül 1-1-es állással mentek pihenőre. A németek nagyon komolyan bekezdtek, három perc alatt a vezetést is megszerezték. Ezt követően kissé lenyugodott a játék, ráadásul a Real is talált egy gólt, voltak veszélyes kontratámadásaik is. A Bayern visszavette az irányítást és több komoly helyzetet hagyott kihasználatlanul – azt a büntetőt is, amelyet Marcelo kezezéséért nem adott meg a játékvezető…

MÁSODIK FÉLIDŐ: A második játékszrészt a Real Madrid kezdte jobban – illetve Tolisso és Ulreich rosszabbul, óriási potyagólt hoztak össze fél perccel a kezdő sípszó után, a Bayernnek két gól kellett a továbbjutáshoz – sokkolta is őket a találat, a Real akár növelhette volna az előnyét is. A Bayern észbe kapott és lefocizta ellenfelét, James révén a vezetést is megszerezte és az utolsó másodpercig irányították a játékot. A hazaiak nagyon rutinosan sajnos tördelték a játék ritmusát és rengeteget húzták az időt  – a Bayernnek már nem jutott lehetősége az egyenlítésre.


REAL MADRID 2-2 [1-1] BAYERN MÜNCHEN

RMA: Navas – Vásquez, Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Kovacic, Kroos – Asensio – Benzema, Ronaldo

Cserék: Casilla, Nacho, Casemiro, Ceballos, Hernández, Bale, Mayoral

FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso – James, Thiago – Müller, Lewandowski, Ribéry

Cserék: Starke, Rafinha, Mai, Martínez, Rudy, Dorsch, Wagner

GÓL: Benzema (11, 46) ill. Kimmich (3), James (63)





Az első félidő történései:

⚽ MEGVAN A VEZETÉS, A 3. PERCBEN RÖGTÖN JOSHUA KIMMICH SZERZETT GÓLT EGY SZÉP TÁMADÁS VÉGÉN!!! A BAYERN NAGY FÖLÉNYBEN KEZDTE A MÉRKŐZÉST, 1-0!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=” KIMMICH gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

⚽ GÓL, sajnos Benzema megszerezte az egyenlítést – a beadás után csúnyán egyedül maradt és fejezte be a ziccert. 1-1!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Benzema egyenlítőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ A 32. percben Ribéry megindulásából Müller fordult a 16-oson belül kapura, szépen vette célba a balalsót. Navas számított rá és gond nélkül hárította.

▪ Egy perccel később Hummels tört előre, Lewandowskihoz tett labdáját a lengyel a kapusba rúgta – a kipattanóra James érkezett nagy lendülettel, de közelről fölé pattant róla a labda, nem tudta irányítani a labdát.

▪ 39. perc, Ronaldo rövidre tartó lövését Ulreich védte bravúrral! A szögletből Ramos fejelt az oldalhálóba! Köszi Sven!!!

▪ Távoli lövés, Tolisso csavarta kapura. Jócskán célt tévesztett, de a próbálkozás megér egy dícséretet.

▪ Az első félidő hosszabbításában Kimmich beadása Marcelo kezéről pattant le, a játékvezető sípja néma maradt! A lassításokból is tisztán látszik, hogy ennek egyértelmű büntetőnek kellett volna lennie!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Marcelo egyértelmű kezezése” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


A félidő statisztikája | eredmenyek.com




A második játékrész eseményei:

⚽ SOKKK….. Tolisso rövid hazaadásától Ulreich jött zavarba, Benzema csapott le az óriási hibára és pofozta be a Real vezetőgólját. 2-1… a 46. percben.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Benzeima gólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ Alaba próbálja meg menteni a menthetőt, az 51. percben jobbal próbálkozik távolról. Védett Navas, de veszélyes volt!

▪53. perc Modric próbálkozott, de lövése elkanyarodott a kapu mellett. Nem volt veszélytelen…

▪ 54. perc, ezek sajnos a Real percei. Ronaldo a kapu előterében tett kapu fölé egy beadást. Centiken múlott…

▪ A Bayern átvette a kezdeményezést, le is focizzák a kontrára építő Realt. Veszélyes amit játszunk, be kellene lőni a helyzeteket…

⚽ MEGVAN AZ EGYENLÍTÉS, JAMES RODRIGUEZ GYÖTÖRTE BE NAVAS KAPUJÁBA!!! EGY GÓL KELL A TOVÁBBJUTÁSHOZ!

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”JAMES egyenlítőgólja” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]

▪ ÓRIÁSI helyzet, Navas ütötte ki Tolisso lövését. Wagner közben épp Tolissot váltja.

▪ Ismét tetszetős helyzet, Alaba bepöccintett labdáját Müller juttatta fejjel kapura, Navas védett szögletre. Rúgjuk már be!

▪ A Real Madrid játékosai rengeteget húzzák az időt és fetrengenek, igazi antifocit játszanak. Persze mi mást is tehetnének ilyen nyomás mellett.

▪ Egy szöglet után Hummels fejel mellé a hosszabbításban… később Navas is bravúrozik egyet. Hihetetlen, hogy nem jön össze a gól…


Statisztika:


Bő összefoglaló:


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top