Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Itt akarom befejezni a karrieremet

A 35 éves francia a szerződéshosszabbítása kapcsán adott interjút.


Franck, gratulálok a szerződéshosszabbításhoz. Mennyire örülsz annak, hogy még legalább egy évig játszhatsz az FC Bayernnél?

Nagyon boldog vagyok. Régóta ismersz, régóta vagyok a Bayernnél, mindig is mondtam, hogy itt akarom befejezni a pályafutásomat. Ez egy nagyon pozitív helyzet nekem és az FC Bayern számára. Nagyon jó munkát végeztünk együtt, remélem a következő is egy szép szezon lesz, és egy kis szerencsével ismét megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját. Idén is nagyon jók voltunk, de van még két meccsünk és mind a kettőt meg akarjuk nyerni.

2007-ben érkeztél. Gondoltad volna akkor, hogy ilyen sokáig leszel az FC Bayernnél? 12 éve lesz már.

Őszintén szólva nem tudtam, hogy ilyen sokáig maradok. De a labdarúgásban sok dolgot nem tud megjósolni az ember. Ha jól érzed magad, mindig a klubodban akarsz maradni, mindig nyerni akarsz, sok címet akarsz szerezni. Nagyszerű volt, hogy újabb évet maradhatok, ezután meglátjuk hogyan tovább.

A hosszabbításodtól függetlenül: Hogy érzed magad egészségügyileg? Kölnben nem voltál ott. Mi a helyzet a Stuttgart elleni utolsó hazai meccsel, vagy a berlini kupadöntővel?

Nem komoly, Arjennel ma ismét a pályán edzettünk. Madridban kaptam egyet és nem akartunk kockáztatni, de 100 százalékosan fitt vagyok a Stuttgart-meccsre és az ezt követő Frankfurt elleni berlini kupadöntőre is.

Mennyire várod már ezt a két meccset és az ezt követő futballmentes időszakot, hogy utána frissen vágj neki a Bayernnél töltött 12. szezonodnak?

100 százalékos vagyok. Magam és a csapat miatt is örülök annak, ahogy játszom. Két meccsünk van hátra és teljesen koncentráltnak kell lennünk, ugyanis hazai pályán ez egy nagyon fontos meccs lesz, a Stuttgart ellen a szurkolóink miatt akarunk győzni. Sokat küzdöttünk a berlini döntőért. Természetesen nehéz meccs lesz, a Frankfurt egy jó csapat. De mindent bele kell adnunk hogy megnyerjük, ezután felszabadult fejjel mehetünk a szabadságra, amelyet kiélvezve frissen térhetünk vissza az új szezonra is.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top