Akadémia

Hivatalos: Seitz veszi át az amatőrcsapatot

A Bayern U17 edzője kap előléptetést.


A klub hivatalos közleményben tudatta, hogy a Bayern U17-es csapatának jelenlegi edzője veszi át a szezon végén távozó Tim Walter pozícióját az amatőrcsapat élén.

Hasan Salihamidzic: „Nagyon boldog vagyok, hogy Holger az edzői stábunk része marad. Bizonyította, hogy az ő módszerével úgy tudja támogatni az ifijátékosainkat, ami illik hozzánk. Az U23-masok edzőjeként teszi meg az újabb lépést. Holger tudja, hogy ez egy olyan lényeges feladat, amelyben a teljes támogatásunkat élvezi.”

Jochen Sauer, a Campus vezetője: „Fontos jelzésértéke van annak, hogy Holger Seitz veszi át a Bayern II-t. Ez a döntés olyan folytonosságot és fejlődést nyújt számunkra, amely nem csak az ifijátékosainkra, hanem az utánpótláscsapataink edzőire is vonatkozik.”

Holger Seitz: „Nagyon örülök a klub által kapott bizalomnak és annak, hogy folytathatjuk a közös együttműködést. Szeretném Hasan Salihamidzicnak és Jochen Sauernek megköszönni a lehetőséget. Az U23-mas csapat nagyon érdekes feladat lesz számomra.”


Korábbi Seitz interjú:

Seitz: A kvalitás és a mentalitás végül mindig érvényesül – Interjú a Bayern U17 edzőjével


Seitz 2015 nyara óta áll a Bayern alkalmazásában, az első két évében az U19-es csapatért volt felelős, 2017-ben meg is nyerte a területi bajnokságot, a döntőben csak a BVB otthonában bukott el büntetőket követően. Idén az U17-el jelenleg a bajnokság második helyén tanyázik, három meccsel a vége előtt két pontos hátrányban van a Hoffenheimmel szemben.

Tim Walter „közös megegyezéssel való” menesztését nem fogadta jól a Bayern II közönsége, a legutóbbi bajnokin többen visszhangot is adtak a távozása miatt. Korábbi hírek szerint Mehmet Scholl volt az egyik legfőbb jelölt, végül a negatív visszajelzéseket kissé csökkentve házon belül oldotta meg Walter utódlását a Bayern. Seitz egykori U19-es és jelenlegi U17-es edzőként ismeri a klub összes tehetséget, ő lehet az, aki az olyan fiatalokat, mint mondjuk Batista Meier vagy Joshua Zirkzee beépítheti a Bayern II-be.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top