Interjúk és nyilatkozatok

Neuer kétkedik a VB-részvételben

Nem sok lehetősége van a visszarázódásra a Bayern kapusának.


Manuel Neuer szeptemberben szenvedett lábközépcsont-törést, de akkor még úgy hírlett, hogy a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára talán élesben is visszatérhet a Bayern kapusa. A világbajnoki részvétellel kapcsolatban végig magabiztosan nyilatkoztak a felek, de a folyamatosan elhúzódó visszatérése miatt egyre nagyobb kétely övezi a 32 éves hálóőr kerettagságát.

„Jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy ott leszek-e. Nem hiszem, hogy elképzelhető dolog az, hogy játék nélkül ott lehetek egy ilyen eseményen.” – nyilatkozta a kedd esti mezbemutatón.

Az új kapusmezben.




Sok lehetősége nincs Manunak a visszarázódásra, szombaton jön a szezon utolsó bajnokija, május 19.-én pedig a Frankfurt elleni kupadöntő – Jupp Heynckes aligha fogja a gyakorlatban lévő Ulreichet leültetni  a döntőben és megkockáztatni Neuer játékát – talán egy nagyobb arányú vezetés esetén állíthatja be pár percre őt a mester. A Stuttgart ellen viszont még biztosan nem lesz ott a keretben, ezt Jupp Heynckes mondta el az FCB.de-nek.

Neuer: „Azokban a gyakorlatokban amiket végezhetek, nagyon jól érzem magam, jónak tűnik a dolog. A visszatérésre vonatkozóan viszont nincs előrejelzés. Saját magam, a csapat és a DFB szempontjából is a megfelelő döntést kell meghoznom. Ezen nem segít, ha hagyom magam kizökkenni a nyugalmamból. Napról napra szeretnék javulni és megpróbálni a lehető leggyorsabban fitt lenni. Az eddigi lépések nagyon pozitívak voltak, megpróbálom folytatni ezt. Meglátjuk, sikerül-e.” 

Jogi Löw egyelőre feltétlenül számít Manura, május 15.-éig kell kihirdetnie a bő, június 4-ig a végleges keretet. Neuer jelenleg a Bayern csapatedzésén vesz részt, de visszatérésével óvatosan bánnak, ugyanis a sérülése kiújulása akár a karrierjét is veszélyeztetheti.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top