Bundesliga

Jupp: Nem volt olyan nap, amikor ne jöttem volna szívesen a Säbenerre

Heynckes az utolsó bajnokijára készül, megtartotta utolsó müncheni sajtótájékoztatóját is.


A meccsről: Célunk, hogy jól felkészüljünk, ugyanis hamarosan kupadöntőt játszunk. Jól edzettünk, továbbra is a győzelmi szériában akarunk maradni és jó meccset akarunk felvonultatni a szurkolóink számára. A VFB Stuttgart nagyon eredményesen játszott, úgy érkeznek Münchenbe, hogy talán az EL-helyet is elcsíphetik.

Az érzéseiről: Ez lesz az utolsó mérkőzésem az Allianz Arénában, de öt évvel ezelőtt más érzésekkel távoztam. Akkor két döntő állt még előttünk, ez volt a profi karrierem legnagyszerűbb befejezése. Az elmúlt nyolc hónap olyan volt, mint egy másodállás, segítettem a csapatnak. Persze egy kicsit szomorú is vagyok, harmonikus, profi kapcsolatban álltunk egymással.

A jövőjéről: Ez az életem egyik fejezete, de ezután visszatérek a birtokomra és a normális kerékvágásba. Élvezni fogom az életemet, és biztos vagyok abban is, hogy az FC Bayern jó lesz a következő szezonokban. A társaság nagyon jó fizikai és szellemi állapotban van, jól megerősödtek. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeresek lesznek az elkövetkezendő években is.

A bajnoki ünneplésről: A szurkolóink nemrég még nagy csalódást éltek át. Ezért ki kell élveznünk azt a pillanatot, amit a mindennapi élet biztosít számunkra. Holnap sok legendánk lesz ott a stadionban, bajnoki ünneplés lesz. Ez az eredmény rendkívüli és impozáns. Egy héttel később újabb sikert akarunk ünnepelni.

A szurkolók támogatásáról: Köszönet a szurkolóinknak, ilyen támogatásra van szükségünk – a gyengébb időszakokban is. Ez a hangulat segít nekünk, hogy érzelemmel játsszunk.

A személyi helyzetről: Robbennek ugyanazok a panaszai, mint ami a Real Madrid ellen is volt. Ez nem egy komoly sérülés, de újra félbe kellett szakítania az edzést. Két napig rehabilitációs edzést végez, ezután meglátjuk hogyan tovább. Bernat és Alaba sem bevethető, de a kupadöntőben lehetséges mindannyiuk pályára lépése. Neuer nagyon jól edzett, a csapatgyakorlatok 70-80 százalékára képes. Állt a kapuban amikor a támadásokat és a beadásokat gyakoroltuk, nagyon jól néz ki a dolog. Coman is nagy előrelépéseken megy keresztül, kedden részt vehet a csapatedzésen is.

Wagnerről: Nagyon jó arányai vannak, ő egy elkötelezett profi, akinek jó ajánlólevele van a Világbajnokságra is. Edzés előtt és után is az edzőteremben dolgozik.

A sajtótájékoztatókról és ismét a jövőjéről: Mindig tiszteletteljesen bántunk egymással, de örülök, hogy visszatérhetek a normális mindennapokba. Szeretném élvezni azt, amit szívesen csinálok és bele akarok merülni a magánéletembe. Nem fogok unatkozni, de nem lesznek elvonási tüneteim sem.




A búcsúról: A kupadöntő után lesz még lehetőségem beszélni a játékosokkal. Ezután pár napig még Münchenben leszek, Rummeniggével, Hoenesszel és Salihamidziccsal. Ha valakinek problémája van, mindig nyitva áll előtte az irodám ajtaja.

Mi fog hiányozni? Hiányolni semmit nem fogok, de nem volt olyan nap, amikor nem szívesen jöttem a Säbenerre. Nagyon jó volt a csapattal, az edzőkkel, a stábbal való összetartás. Teljes bizalommal vagyunk egymás iránt, ezek által jöttek a sikereink is. Mindannyian egy kötelet húzunk és mindannyiunkat egy cél vezérelt. Egy futballklubban ez ritkaságszámba megy.

A Világbajnokságról: Azt hiszem Jerome fitt lesz addigra, ma már 20 percet kocogott. Németország az esélyesek körébe tartozik. De nagyon nehéz megnevezni a keretet. Lars Stindl, aki egy szuper csapatjátékos, sajnos sérülés miatt hiányozni fog. (…) Ha a válogatott játszik, természetesen nézni fogom, kötelező lesz. De chips, sör és bor nélkül, ásványmentes vízzel.

A konkurenciának szánt tippekről: Az FC Bayern követelménye, hogy német bajnok legyen. A nem Bayern szurkolók számára talán kicsit unalmas lehet a helyzet. De a többi klub számára nincs megtiltva, hogy az FC Bayern fölé kerekedjenek. Még jobban kell dolgozniuk, nagyobb kockázatot kell vállaniuk és nagyobb önbizalommal kell rendelkezniük.

Neuerről: Amit a világ legjobb kapusaként a sérülése óta végigvitt, az jelzésértékű. Már a mozgása is, ahogy védi a labdákat. Az, hogy Müllerrel együtt veszik át a Salátástálat, az egy nagyszerű gesztus Thomastól. Nem csak jó játékosok, hanem csodálatos emberek is. (…) Neuernek saját magának kell döntenie a VB-szereplésről, éreznie kell a a dolgot. Ha az orvosok és ő is úgy dönt, akkor utaznia kell Oroszországba. (…) A jövő hét dönti el, hogy ott lesz-e a kupadöntőben. Amit láttam ma tőle az edzősen, azt hiszem elképzelhető, hogy kerettag lesz.

Utolsó szavak: Köszönöm önöknek, örömömre szolgált. A mai média uralta világban nem annyira egyszerű. Dícséretet kell kifejeznem Önöknek a tiszteletteljes bámásmódért.

Lewandowskiról: Megértéssel vagyok egy olyan csatár iránt, aki 29 gólosan nem csak 30, hanem annál is több gólt akar szerezni. De a teljes egészet kell figyelembe venni és Sandro Wagnernek is játéklehetőséget kell adnom. Nem értékelem túl a reakcióját.

A Stuttgart elleni meccset követő ünneplésről: Minden játékos tudja, hogyan kell viselkednie. Még kupagyőztesek is lehetünk. Ha valaki megiszik egy pohár bort vagy három pohár sört, azzal nincs probléma. Megbízom a játékosaimban, ők profik.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top