Bundesliga

Előzetes: Bayern München – Stuttgart

Utolsó bajnoki, Jupp búcsú, Díjátadás, Sörfürdő… eseménydús lesz a Bayern szombati programja is. 


Elérkezett a Bundesliga utolsó játéknapja, amely Jupp Heynckes karrierjének utolsó bajnoki mérkőzése is lesz egyben – a 73 éves edző Ancelotti menesztése után hősként tért vissza és 5 pontos hátrányból 24 pontos előnyt kovácsolva húzta be a bajnoki címet csapatával. Utolsó forduló gyanánt az új hazai mezünkben kerül sor a Salátástál-átadóra, amelyet Müller és Neuer közösen emelhetnek a magasba. Lewandowski is átveheti a gólkirálynak járó elismerést, jelenleg 29 gólos a lengyel.

A meccs előtt hivatalos búcsúztatásban részesülő Badstuberrel, illetve Gomezzel a soraiban felálló Stuttgart ellen jön létre az idei utolsó, összességében a két csapat 100. bajnokija. Juppnak ez lesz pályafutása 1038. Bundesliga érdekeltségű mérkőzése, amellyel az örökranglistán megelőzi a játékosként és edzőként 1037 meccset abszolváló Otto Rehhagelt is.

A Bayern 1983 óta nem kapott ki hazai zárómeccsen, természetesen ezúttal is győzelmi szándékkal vezérelve kedveskedne szurkolóinak Heynckes csapata – egyelőre még nem tudni milyen, de a Frankfurt elleni kupadöntőre tekintettel egy vélhetően erős, nem annyira tartalékos felállásban. A Korkut irányítása alatt kiváló formának örvendő Stuttgartnak is lesz egy-két szava a mérkőzéshez, legjobb esetben egy EL-indulást érő helyet is elcsíphetnének egy jó eredmény esetén.

A városházi ünneplésre május 20-án, egy nappal a kupadöntő után kerül sor, de érdemes megemlíteni, hogy a mai meccs után nem sokkal elkezdik az Allianz Aréna ülőhelyeinek átépítését is.


[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Bundesliga tabella az utolsó forduló előtt” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]



🆚 Közös múlt:

Összesen: 147 meccs, 85 győzelem, 27 döntetlen 35 vereség | Gólarány: 298:195

A Bundesligában: 99 meccs, 62 győzelem, 20 döntetlen, 17 vereség | Gólarány: 201:110

Münchenben a ligában: 49 meccs, 34 győzelem, 10 döntetlen, 5 vereség | Gólarány: 114:50

▪ A Stuttgart elleni legutóbbi 13 meccsét megnyerte a Bayern.

▪ Ősszel a Bayern 1-0-ra győzte le otthonában a VFB-t, Müller volt a gólszerző. Az utolsó pillanatokban Sven Ulreich büntetőt védett.


📈 Érdekességek, statisztikák:

▪ Jupp Heynckes játékosként és edzőként 1038 Bundesliga mérkőzést abszolvált, ez abszolút rekord. A Stuttgart elleni lesz a 73 éves edző utolsó bajnoki mérkőzése.

▪ Taifun Korkut irányításával a Stuttgart 13 meccsen 28 pontot szerzett, a képzetbeli tabellán erre az időszakra a Bayern mögött a második legeredményesebbek.

▪ A Bayern után a Stuttgart kapta a legkevesebb gólt idén, feljutóként csak 35-ször találtak a hálójukba. A rekordot a Bayern tartja 38 kapott góllal, a Stuttgart felülmúlhatja ezt.

▪ Legutóbbi 32 feljutó elleni bajnokiját egyaránt megnyerte a Bayern.

▪ Ha a Bayern győz, 87 pontos lesz – öt ponttal többet gyűjt, mint a tavalyi szezonban.





🗣 Sajtótájékoztató:

Jupp Heynckes: A VFB ambícióval, az Európa Liga reményében látogat el hozzánk. Győzni akarunk és ritmusban maradni, Berlinben hamarosan kupadöntőt játszunk. Jó meccset akarunk játszani a szurkolóink számára.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jupp Heynckes utolsó bajnoki sajtótájékoztatója” class=”out”]

Jupp: Nem volt olyan nap, amikor ne jöttem volna szívesen a Säbenerre

[/toggle]
[/toggles]

Tayfun Korkut: Tisztelettel, de az elmúlt meccseken gyűjtött önbizalommal vágunk neki a Bayern elleni mérkőzésnek. A tabellán megérdemelten vagyunk ott, ahol, mert a csapat megdolgozott érte, senki által nem lettünk megajándékozva.


👥 Előzetes kezdők a Kicker szerint:

FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha – Javi Martinez – James, Thiago – T. Müller, F. Ribery – Lewandowski

VFB: Zieler – Baumgartl, Pavard, Badstuber, Insua – Gentner, Mangala – Donis, Er. Thommy – Ginczek, Gomez


🚫 Hiányzók:

FCB: Neuer, Bernat, Alaba, Boateng, Vidal, Coman, Robben (Boa és Vidal biztos nem lesz ott a kupadöntős keretben)

VFB: Aogo, Beck, Ascacibar, Mané, Zimmermann


📺 Közvetítés / Stream 💻

15:30, Eurosport2  / Stream: Sport365 (sport)Reddit streamgyűjtő


👨 Játékvezető:

A 33 éves Sascha Stegemann 15 bajnokit vezetett idén – a Bayernnek kettőt: A Mainz elleni 4-0-ás hazai győzelmünket valamint a Wolfsburgban aratott februári 2-1-es sikerünket. 10 meccsen 7-szer győztünk és háromszor kikaptunk az ő játékvezetői bíráskodása alatt.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top