Akadémia

Walter: Hálás vagyok minden itt szerzett tapasztalatért

A szezon végén távozó Bayern II mesterének búcsúinterjúja.


Tim, szombaton utoljára foglalsz helyet az FC Bayern edzői székében. Sajnálod egy kicsit?

Igen, mindenképp. Egy nagyon szép, intenzív és eredményes időszakot töltöttem el az FC Bayernnél. Sok érdekes emberrel találkoztam és sok barátságot kötöttem. Mindig a szívemben fogom őrizni, ezt a kivételes klubnál töltött időszakomat.

Három év az FC Bayernnél – melyek voltak a legkiemelkedőbb pillanatok számodra?

Sportszakmailag az U17-esekkel nyert bajnoki cím, amely tíz év után az első volt a klub számára. Ezután jönnek természetesen az amatőrcsapattal megnyert derbik, amelyek különleges mérkőzések voltak a teltházas Grünwalder stadionban. De különleges dolog átélni azt is, hogy az általam is terelgetett fiatalok a profik között léphettek pályára.

Két héttel ezelőtt, a Frankfurt ellen egy egészen különleges felállást láthattunk, Dorscchal, Evinával, Mai-jal és Shabanival a kezdőben. Milyen jelentősége van ennek az ön számára?

Megérintett, csakúgy mint az ifirészletünk többi edzőjét is, egy kicsit büszkévé tett minket. Látni azt, ahogy a srácok a profiknál lépnek pályára és ott is emberükre találnak – épp emiatt végezzük a dolgunkat az utánpótlásrészletben. Ez egy előjele azoknak a nagy erőfeszítéseknek, amelyeket a tehetségképzés területén végzünk a Bayernnél. A srácoknak most résen kell lenniük és továbbra is kemény munkát kell végezniük.

Vannak még olyan játékosok, akik valamikor a profi labdarúgás világába léphetnek? Az FC Bayernnél, vagy máshol?

Igen, szerintem ez egyértelmű. Az FC Bayernnek számos sokoldalú tehetsége van az U-csapatokban, amelybe az amatőrcsapat is beletartozik. Meggyőződésem, hogy pár játékosnak sikerülni fog – ha nem is a Bayernnél, akkor valahol máshol a Bundesligában.

Korábban az U17-es csapat, most a Bayern II vezetőedzője vagy. Milyen konkrét tapasztalatokat tudtál szerezni az olyan világklasszis edzőktől, mint Guardiola, Ancelotti vagy Heynckes?

Azt hiszem mindegyik kivételesen sikeres edzőtől tanultam valamit. Pep utasításait a pályán és alaposságát az elemzésekben. Carlo Ancelotti higgadtságát vagy Jupp Heynckes emberközpontúságát. Nagyon hálás vagyok minden itt szerzett tapasztalatért.

Edzőként és emberként is továbbfejlődtél az FC Bayernben?

Igen, minden területen. Az FC Bayern egy világméretű klub, sok dolgot tanul itt az ember, megtanulja a nagy személyiségekkel való bánásmódot. Természetesen szakmailag is sokat tanultam, ezeket a mindennapi edzések során alkalmaztam is.

Hogyan tovább számodra?

Ez még nyitott. Vannak megbeszéléseim más klubokkal, de világos, hogy erről még nem tudok többet nyilatkozni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top