Válogatott

Löw kihirdette a bő VB-keretet, nyolc Bayernes van köztük

Neuer ott van, Ulreich és Wagner kimaradt a bő keretből.


Jogi Löw 2022-ig meghosszabbította szerződését a válogatott szövetségi kapitányaként, majd megnevezte a 27 fős német keretet, amelyből természetesen Manuel Neuer sem maradhatott ki. A részvételre esélyes játékosok közül sokak meglepetésére Sven Ulreich és Sandro Wagner is kimaradt, de nem lesz ott a 2014-es VB sorsdöntő góljának szerzője, Mario Götze, és a sérüléssel bajlódó Serge Gnabry sem.


Kapusok: Bernd Leno, Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp

Védők: Jerome Boateng, Matthias Ginter, Jonas Hector, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Marvin Plattenhardt, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Jonathan Tah

Középpályások / Támadók:  Julian Brandt, Julian Draxler, Mario Gomez, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Nils Petersen, Marco Reus, Sebastian Rudy, Leroy Sané, Timo Werner




Löw: Szövetségi kapitányként sajnos néha az is a feladataim közé tartozik, hogy álmokat török össze. Soha nem egy játékos ellen, hanem a csapat érdekében döntök. Apróságokon múlik. A döntő kritériumok szakmaiak, ez a központi szempont, illetve az, hogy a csapatnak a pályán kívül is összhangban kell lennie.

Wagnerről: Sandro bizonyította a klasszisát, teljes elkötelezettséggel játszott nálunk, nagyon, nagyon jó karaktere van. Végül apróságok döntöttek.

Neuerről: Négy kapust neveztünk. Felelősségünk van a játékosok egészsége, de a szurkolók felett is. A kérdés az, hogy tud-e játszani a VB-n vagy sem. Mindkét félnek őszintének kell lennie egymással. Manuel azt mondta, hogy teljesen terhelhető. Ő a kapitányunk, de játékidő nélkül aligha lehet VB-n játszani. (…) Ha fizikailag nem lehetséges számára a VB előtt még egy meccset játszani, akkor nehéz dolga lesz. Egy VB-n játékidő nélkül játszani szinte lehetetlen. Jelenleg a Bayernnél edz, majd nálunk fog. Május végén nyílt megbeszélést folytatunk egymással.

Németország június 2-án Klagenfurtban az osztrákok, június 8-án Leverkusenben Szaúd-Arábia ellen játszik felkészülési mérkőzést. Löwnek június 4-én kell 23 játékosra redukálnia a németek végleges VB-keretét, tehát a bő keretből négy játékos nem utazik Oroszországba.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top