Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Juppért is akarunk duplázni!

A Bayernnel 2019-ig hosszabbító francia legendával a BILD készített interjút.


Monsieur Ribéry, jelenleg Kahnnal, Schollal, Lahmmal és Schweinsteigerrel együtt tartja a Bundesliga rekordot. Nyolc serleg! Különösen büszkévé teszi ez Önt?

Ez egy nagyszerű érzés, nagyon örülök neki. Régóta vagyok itt és minden évben közösen dolgoztunk meg ezekért a címekért. 11 éven belül nyolc cím, ez őrületes, nemde?

Évről évre lett egyszerűbb bajnokká válni?

Ez nem olyan egyszerű, ahogy mindenki gondolja. A Bayern egy hatalmas klub és az emberen is nagy a nyomás. Mindig mindegyik címet meg akarjuk nyerni. Egyet már sikerült, számomra ez a nyolcadik bajnoki cím. A következő szezonban minimum ezt az eredményt akarjuk megismételni.

Akkor kilenc Salátástállal egyedül Ön ülne a bajnokok trónján!

Jól érzem magam, fizikailag és szellemileg is jó állapotban vagyok. Egy évvel meghosszabbítottam a szerződésem. A mentalitásom olyan, hogy a következő szezonban is minden címet meg szeretnék nyerni. Jövőre a kilencedik bajnoki címet akarom megszerezni a Bayernnel. Csodálatos lenne.

A Stuttgart elleni 1-4-et jó esélyük van szombaton, Berlinben jóvátenni.

Jupp még nem beszélt velünk sokat arról a mérkőzésről. Először a bajnoki címet akartuk megünnepelni. De a vasárnapi és a hétfői kimenő után ma újra padlógázzal futunk ki az edzőpályára és jól fel fogunk készülni a Frankfurtra. Nagyon tapasztalt játékosaink vannak a keretben, mindannyian tudjuk mit jelent ott lenni a kupadöntőben. Az egész szezonban küzdöttünk a kupáért, ezért meg is akarjuk nyerni azt.

A csapat Jupp Heynckesnek fogja szentelni a duplázást?

Persze, Juppért akarunk duplázni! Ő egy annyira nagyszerű edző. Október óta szuper munkát végzett – az utolsó meccset érte is meg akarjuk nyerni. De magunk miatt is!

Mezszáma, a 7-es bele van nyírva a hajába. Belenyíratja a bajnoki címeinek számát, a 8-ast is?

Tulajdonképpen a 8-as sem lenne rossz ötlet, de inkább a 7. Hogy is mondják Münchenben? Schaun ma amoi, azaz meglátjuk.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top