Interjúk és nyilatkozatok

Xabi: Jupp mindenki számára egy példakép

A Bayern exjátékosa a bajnoki ünneplést követően adott rövid nyilatkozatot az FCB.tv-nek.


Xabi, mi űz téged az aktív időszakod után, mit csinálsz jelenleg?

Elsősorban sok időm, egy kis szabadidőm is van, amit a családomnak szentelek, illetve pár új dolgot is kipróbálok. Jelenleg az edzői licenszemre tanulok – egy hónapon belül jönnek az első vizsgáim, egy év után pedig meglesz az UEFA-pro licenszem. Meglátjuk mi lesz, a jövőben talán kipróbálom magam edzőként.

Ismered a labdarúgást, sok tapasztalatot gyűjtöttél aktív játékosként. Mennyire követted az FC Bayern München idei szezonját?

Azt hiszem végül egy nagyon pozitív szezon volt ez a klub számára. Az első 2-3 hónap természetesen nem volt egyszerű, de megmutatták, hogy ők Németország legerősebb csapata. Az elődöntő nagyon szoros volt. Kár érte, mert a madridi meccs szuper volt. Nagyon nagyon jól játszottak és komoly lehetőségük volt a döntőbe jutásra. Ez sajnálatos, de a következendő szezonokban is megpróbálják ezt elérni.

A szezon végén egy egészen különleges ember távozik: Jupp Heynckes végleg felhagy az edzőséggel, befejezi a karrierjét. Mit tud mondani róla?

Szuper, hatalmas tisztelet előtte, azért amit ezzel a csapattal tett és elért. Nem csak idén, hanem pár évvel ezelőtt is. Ő egy példakép mindenki számára. Nem csak edzőként, hanem személyiségként is. És talán ez a legfontosabb!Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top