Interjúk és nyilatkozatok

Tolisso: Szeretek itt élni, nagyon boldog vagyok

A Bayern 23 éves francia válogatott középpályása az FCBayern.tv-nek adott interjút – németül.


Corentin Tolisso 2017 nyarán 41,5 millió eurónak megfelelő összegért, a klub rekordigazolásaként érkezett a Bayernhez. Első szezonja remekül sikerült, viszonylag sok játéklehetőség mellett a csapat jelenlegi harmadik legeredményesebb játékosának mondhatja el magát: 38 tétmeccsen 10 góllal és 7 gólpasszal büszkélkedhet – nem mellesleg jól beilleszkedett a csapatba és a német tudása is kiemelkedő, olyannyira, hogy le is adta az első komplett interjúját német nyelven.

https://youtu.be/zApIXv3T-c0




Tolisso a 2017/2018-as szezon óta tagja az FC Bayernnek és kilenc hónap után most először ad interjút németül. Coco köszönjük a ránk szánt idődet. Először is érdeklődnénk, heti milyen rendszerességgel van németórád és mekkora örömet okoz ez számodra?

Üdvözöllek. Alapesetben minden edzés előtt oktatáson veszek részt. Nagy örömet okoz számomra, szeretek németül tanulni. Ez egy szép, és nehéz nyelv.

Fiatal játékos vagy, fiatalon érkeztél Németországba. Hogyan sikerült beilleszkedned Münchenbe?

Három hónapig hotelben éltem, azóta viszont találtam egy házat és ezáltal kedvezőbbek számomra a dolgok. A családom és a barátaim nagyon sokat segítenek, gyakran látogatnak meg engem. Szeretek itt élni, München egy szép város.

Előtted voltak franciák a Bayernben, Kingsley Coman és Franck Ribéry. Mennyiben tudták ők segíteni a csapatba való beilleszkedésedet?

Franck és Kinsgsley nagy segítségemre vannak, ők is franciák, ez nagyon fontos dolog számomra. Kinget régóta ismerem, két ificsapatban is játszottunk együtt. De általánosságban mindegyik csapattársam nagyon kedvesen fogadott.

Hogy érzed magad jelenleg az FC Bayern csapatában – jól?

Igen, nagyon jól érzem magam a csapatban. Egy éve vagyok itt, minden jól alakul. Nagyon elégedett vagyok és mindenki nagyon barátságosan bánik velem.

Rögtön az első évedben esélyed van két címet is nyerni. A német bajnokságot már megnyertétek, a DFB-kupával pedig lehetőség van a duplázásra is. Számítottál rá, hogy ilyen erős csapatba érkezel?

Persze, az FC Bayern egy nagyszerű csapat. Minden évben az összes címet akarják, képesek is megnyerni őket – ezért jöttem ide.

Rögtön német bajnok is lettél. Milyen érzés megszerezni ezt a titulust?

Nagyon nagyon nagyon boldog vagyok. Természetesen a szüleim, a testvérem és a barátaim is. Mindig nagy álmom volt, hogy bajnok legyek, különösen ha egy olyan csapattal lehetek az, mint az FC Bayern München.

Beszéljünk egy kicsit egy másik versenysorozatról – a berlini kupadöntőről. Milyennek látod az esélyeiteket?

4-1-re legyőztük már a Frankfurtot, de azt hiszem nehéz meccs lesz. A Frankfurt jó szezont játszott. De mi vagyunk az FC Bayern és akarjuk a második címet is.

Engedj egy kis betekintést a személyes fejlődésedbe. Nem mindig játszottál kezdőként, ennek ellenére gyakran kaptál lehetőséget Jupp Heynckestől. Elégedett vagy a fejlődéseddel?

Igen, elégedett vagyok. Sok középpályásunk van, mint például Thiago, Arturo, James, Thomas, Javi vagy Sebastian Rudy, ők is mindannyian játszani akarnak. Sokat játszottam és kilenc gólt szereztem, tehát minden rendben. Sokat tanultam idén, az edzőktől és a csapattársaktól is. Bejutottunk a Bajnokok Ligája elődöntőbe, egy címet már nyertünk, talán meglesz a második is – Elégedett vagyok!

Természetesen mi is és a szurkolók is nagyon elégedettek vagyunk. Végezetül a focin kívül beszéljünk másról is. Mit csinálsz legszívesebben a szabadidődben, amikor épp nem az FC Bayern edzőközpontjában vagy?

A szabadidőmet szívesen töltöm a barátaimmal vagy a családommal. Szívesen játszom a PlayStationnel is, FIFA-zok vagy Fortnite-zek. Tanulom a németet és az angolt – a német nagyon fontos számomra.

Egy franciának mindig fontos téma az étkezés és a folyadékbevitel. Mi a helyzet a bajor ételekkel? Mit szeretsz jobban, mit kevésbé?

Nagyon szeretem az almásrétest és a perecet is. Reggelire inkább valami édesebbet fogyasztok. A sör és a kolbász nem téma számomra.

Coco, ez volt az első interjúd németül. Hogy érezted magad?

Azt hiszem jó volt, nem?

Optimális. Mindent, minden szót értettünk. Minden tisztelet a pályán nyújtott teljesítményedért és a német nyelvtudásodért. Reméljük így folytatod tovább és sokat szerepelsz az FC Bayernben. Várjuk, hogy visszatérj ide, akkor talán bajorul is leadod az első nyilatkozatodat. Nagyon jó voltál!



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top