Átigazolási hírek

Kicker + BILD: Érdeklődünk Kevin Vogt iránt – De ki az a Kevin Vogt?

A Hoffenheim védője Niko Kovac egyik kiszemeltje lehet. 


A Kicker magazin keddi kiadásában megjelent információi szerint a Bayern érdeklődik a Hoffenheim védője, Kevin Vogt iránt – a 26 éves játékos a három és négy védős felállásban is helyt áll, ezért a lap szerint Niko Kovac Münchenbe csábítaná őt. A 2020-ig Hoffenheimhez elkötelezett Vogt nem csak nagyon atlétikus, technikás játékos is, a TSG egyik szellemi vezére és alapembere volt idén.

UPDATE: A BILD  is úgy tudja, hogy Niko Kovac már jelezte a vezetőség felé a kérését.
Hogy miért éppen Vogt? Óriási fejlődésen ment keresztül, Nagelsmann számára ő volt a legfontosabb játékos, egyben a csapatkapitány is. 194 centis termete ellenére gyors, a védelem mellett a középpálya védekező részlegén is bevethető, ráadásul nagyon pontosan passzol – az idényben átadásainak 91 százaléka talált csapattársat. Elvileg ez a liga legjobb mutatója, illetve a 2474 labdaérintésnél sem rendelkezik nála többször senki a mezőnyben. – jellemezte a vezéralakot a BILD.


Niko Kovac kiszemeltjéről a bundesligafanatic.com magyar szakértőjét, Mészáros Ábelt is megkérdeztük:

„Talán ő Nagelsmann legsikeresebb „találmánya”, kvázi egy csodálatos visszavont irányítót (CB) varázsolt belőle, aki Mats Hummels és Jerome Boateng mellett a liga talán legjobban passzoló védője. Főleg a hosszú indításokban páratlan, leginkább a bal oldali támadót szereti megjátszani, de meg is tud indulni ha akar. Rövid passzokban szinte alig hibázik és meglehetősen presszingrezisztens, talán akkor zavarható, ha kicsit később indulnak rá. Építkezésnél sokszor lép előre a hatos pozícióba, így segítve a labdakihozatalt. Remekül olvassa a játékot és viszonylag jó végsebessége van, láttam már Liverpool csatárt öt méteres hátrányból lefutni. Helyezkedési hibákból azért össze tud hozni pár szerencsétlen gólt. Emberileg egy szimpatikus, józan srác, jól beszél angolul is. Óriási érvágás lenne a TSG-nek az ő elveszítése.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top