Átigazolási hírek

Thiago bizonytalan a jövőjében – „Ez bonyolult”

Friss nyilatkozatában nem kötelezte el magát a Bayern mellett a játékos, jelenleg csak a VB-re gondol.


Boateng és Alaba után a Bayern 27 éves karmestere, az egyre többek által kritizált Thiago sem kötelezte el magát világosan a Bayern mellett, a spanyolok egyetlen bundesligás VB-kerettagja a Mundo Deportivonak nyilatkozott.

Arra a kérdésre, hogy egy ideig Münchenben marad-e az alábbit nyilatkozta: „Meglátjuk. Tavaly hosszabbítottam a Bayernnel, de ez nagyon bonyolult. A futball nagyon nehéz…” – idézte a spanyol lapot a Sport Bild. Thiago 2013-ban, Pep Guardiola kifejezett kérésére érkezett a Barcától. Arra a kérdésre, hogy gondolkozik-e a váltáson, így felelt: „A pillanatnak élek és jelenleg csak a Világbajnokságra gondolok.”

A 2021-ig szerződésben lévő Alcantarát legutóbb Lothar Matthäus bírálta élesen: „Thiago a komoly meccseken eddig nem jelentett különbséget. Tulajdonképpen kedvelem őt, de legutóbb saját maga árnyéka volt, az elmúlt hetekben csalódtam benne. Nem tudom, hol jár fejben. Ezzel a teljesítménnyel ő nem a Bayern München játékosainak egyike. Ha megfelelő ajánlat érkezik, el kell gondolkozni rajta.”

A fineszes középpályás a nyilatkozat során a szezont is értékelte: „Ezen a szinten nagyon céltudatosak, címekre éhesek vagyunk, a Bayern nem elégedett a bajnoki címmel. A Madrid elleni meccs után bús mélaság uralkodott bennünk és a Bajnokok Ligája kiesés által a kupadöntőben is elveszítettük a lendületet.” Thiago számára csalódást jelenthetett, hogy a Real elleni első meccsen nem kezdette őt Jupp Heynckes, a kupadöntőben való lecserélését is hevesen vitatta az idei 32 meccsen 7 gólt szerző és 4 gólpasszt jegyző középpályás. Nagy kérdés, Niko Kovac irányítása alatt milyen szerep vár rá, és milyen fejlődést fog mutatni.

Thiago korábban már tett kétértelmű nyilatkozatokat, végül 2021-ig hosszabbította meg szerződését a klubbal. Esetleges távozása a vezetőség felfogása miatt komoly gondot okozhat számára. Talán épp ezért titulálta „bonyulult”-nak a dolgot. A Mundo szerint a Barca sem rejti véka alá az érdeklődését, de nem mindenáron szereznék meg a sérülékeny, és önszántából távozó Thiagot.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top