Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Megpróbálok az egész szezonban fitt maradni

A 35 éves holland alig várja az új szezont, játszani és segíteni akar a Bayern Münchennek.


A Real elleni sérülése után továbbra is a Säbeneren erősítő Arjen Robben már nagyon várja a folytatást, saját elmondása szerint már most nekivágna az új szezonnak. A holland szeretne a teljes szezonban fitt maradni, célja természetesen az újabb BL-cím. Pár kérdés erejéig a BILD kapta mikrofonvégre a 2019-ig hosszabbító jobbszélsőt.


Herr Robben, a Real Madrid ellen és a Frankfurt elleni kupadöntőben sérült volt. Csalódott még emiatt?

Van még bennem egy kis feszültség, az ilyen fontos meccseken mindig ott akarok lenni a pályán. Jó voltam, nagyon jó állapotnak örvendtem. A Madrid elleni meccs előtt az volt az érzésem: Most aztán belecsaphatunk, nagyon fel fogunk pörögni. Majd egy szerencsétlen jelenet után már az odavágón kiestem, kihagytam a visszavágót, a kupadöntőt is – ez keményen érintett engem, az ilyesmi fájdalommal tud eltölteni! De az ember nem változtathat rajta, ezért is várom az új szezont. Ismételten neki akarok lendülni!

Korábban azt mondta: „Számomra már most elkezdődhet az új szezon!” Szóba jön egyáltalán a nyaralás?

Folytatni akarom az edzést Münchenben. A futógyakorlatok már nagyon jól mennek, még öt hetünk van a felkészülés kezdetéig. Ez még sok idő. Ki kell élvezni a szabadságot is. Ezután ismét edzeni fogok, hogy fitt legyek akkor, amikor Niko Kovac irányítása alatt folytatjuk tovább.

A 2019-ig szóló új szerződés vígaszdíj volt Önnek?

Ez két különböző dolog. Van a szerződés, aminek örülök, mert újabb szezont kezdhetek meg a Bayernnel. A másik pedig az, hogy a sérülésem miatt fontos meccseket kellett elszalasztanom.

Mik az elképzelései a Niko Kovac iráyítása alatti első szezonjáról?

A cél az, mint mindig: az összes lehetséges címet meg akarjuk nyerni! Megpróbálok az egész szezon során fitt maradni, a döntő pillanatokban pedig fontos akarok lenni a csapat számára. Játszani és segíteni szeretnék a Bayern Münchennek.

A második Bajnokok Ligája címe a legfőbb célja?

Miért ne? Világos, ez a nagy célom az új szezonban. Magas elvárásaink vannak, ennek is kell lennie a célunknak. Ez hozzátartozik a Bayen München felfogásához!



 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top