Interjúk és nyilatkozatok

Boateng: Megígérem, játszhatok a VB-n

A  felépülő belsővédő a BILD-nek adott interjút, ebből szemezgetünk.


Jerome Boateng a Real elleni mücheni BL-odavágó első fél órájában szenvedett sérülést, azóta egy percet sem játszhatott – állapota viszont nagyon bíztató, sőt a BILD-nek adott interjújában megígérte, jelen állás szerint a VB-n biztosan visszatérhet a pályára.


A jelenlegi állapotáról: Jól vagyok, már 90 százalékos. Most kezdem el a labdával sprintelni, azt hiszem jövő héten már a csapattal edzhetek. Terv szerint haladok, de nem akarok kockáztatni. A fociban sajnos előfordulnak sérülések, velem ez egy nagyon rossz szakaszban történt meg. (…) Jelen pillanatban meg tudom ígérni, hogy játszhatok a VB-n.

A tapasztalatáról: Mindenképp előnyös, régóta játszunk egymás oldalán. Velünk van pár fiatalabb játékos is, akik sok kvalitást hordoznak magukban, de 30 évesen is egy szuper focistakorban vagyok. Sok játékosunknak ez lesz a harmadik VB-je, tehát sok tapasztalattal rendelkezünk, ez semmiképp sem válik a hátrányunkra.

A 2014-es vagy az idei csapat az erősebb? A 2014-es szuper volt, olyan srácokkal mint Per, Basti, Miro, Philpp. Őket a pályán nem tudod egy az egyben pótolni, de vannak jó fiatalaink, nagyszerű játékosok.

Neuerről: Manu az Manu, nem véletlenül a világ legjobb kapusa. A kisugárzása egyszerűen különleges. De ez nem Marc-André ter Stegen vagy a többiek ellen szól. Marc szuper szezont játszott és ő is világklasszis. De Manu már csak a tapasztalata miatt is egy lépéssel előrébb jár. Gyakran mentette meg a csapatot. Nagyon jó benyomást kelt, az embernek egyáltalán nincs olyan érzése, hogy ilyen volt sérült.

A szezonról: Úgy hiszem, hogy nagyszerű csapatunk volt a szezonban, amely csak épphogy, érdemtelenül esett ki a Bajnokok Ligájából. Október óta jó focit játszottunk. Meglátjuk mit hoz az új szezon, mit hoz a jövő.

A Lewandowski-pletykákról: Ezt nem igazán tudom megítélni. Csak annyit mondhatok, hogy ő egy nagyszerű csatár, amely jól áll bármely csapat arculatához. Szerződése van a Bayernhez és sok gólt lőtt. Mégis, a foci világában normális ha előjönnek a kritikák akkor, amikor döntő meccseken nem találsz be. De együtt veszítünk és együtt győzünk, csapatként.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top