Interjúk és nyilatkozatok

Hoeness: Én vagyok a világ legboldogabb embere

Uli szerint a Bayern játékosai nélkül a németek nem lesznek világbajnokok. 


Uli Hoeness az Abendzeitungnak tett interjújának második részletében főleg a német válogatottról beszélt, de érintette a Bayern edzőkeresését, Zidane meglepő döntését is, illetve elmondta, miért ő a világ legboldogabb embere.


A németek címvédési esélyeiről: Németország biztosan ahhoz a három-négy csapathoz tartozik, amely megnyerheti a Világbajnokságot. Egy versenysorozat során Jogi Löwnek eddig mindig kiválóan sikerült egy csoportnyi egyéni játékosból egy nagyszerű csapatot formálnia. Ezúttal is bízom benne.

Jogi Löw érdemeiről: A nyugodt, emberközpontú stílusával, ahogyan bánik a csapattal, kiemelkedő részesedést szerzett a válogatott sikereiből. Nagyon tetszik nekem a munkája. Ez a titka, hogy ennyire sikeres.

Löw téma volt a Bayern számára? Csak azokat az edzőket gondoltuk át, akik rendelkezésre álltak. Neki szerződése volt, ezért számunkra nem volt beszédtéma. (…) De nem kérdés, hogy képes egy topcsapatot irányítani.
Kovacról: A világ legboldogabb embere vagyok az FC Bayern München azon döntésével, hogy Niko Kovac az új edzőnk. Biztos vagyok bene, hogy olyan edzőt szereztünk, akiben nagyon sok örömünket leljük majd.

Zidane döntéséről: Ez egy bátor, de szuper döntés tőle. Látszik mekkora ember, hogy nem sokkal a legnagyobb sikere után visszalép. De erre csak olyanok képesek, akiknek nem a pénz a legfontosabb, – illetve aki már mindent megnyert.

A régi motorosok, pl Lahm, Schweini, Klose hiányáról: Ha ilyen játékosok nincs többé a csapatban, az mindig veszteség. De a VB mindig is a nagy karrierek kezdete volt. A Világbajnokság alatt páran nagy játékossá fognak válni.

Neuerről és a szezonbeli hiányáról: Meggyőződésem, ha Manuel egészséges marad, nyújtani fogja a teljesítményét (…) Nem szeretném Ulreich teljesítményét csorbítani. Manuel természetesen kiemelkedő személyiség, aki az FC Bayern és a válogatott arculatához is kiválóan áll. Örülök neki, hogy jól van, kívánom neki hogy egészséges maradjon. Minden más jön magától.

A Bayern játékosainak szerepéről: Az FC Bayern játékosai nélkül az ember nem lesz Világbajnok. Döntően hozzá fogjnak járulni, ha sikeres akar lenni a válogatott.

Lewandowskiról: Erről nincs mit mondani.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top