Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Nem azért jövök, hogy padozzak

A Bayern ingyen érkező középpályása a TZ-nek nyilatkozott.


Leon Goretzka a TZ-nek már a Bayernes jövőjéről is nyilatkozott: „Biztosan nem azért megyek oda, hogy beálljak a sorba. Tudatában vagyok annak, hogy a csapat nagyon nagy kvalitással rendelkezik, egy abszolút világklasszis csapathoz igazoltam. Ezért nyilvánvaló, hogy a kezdőtagság követelményeinek érdekében teljesítenem kell. De ez a tervem is. Nem azért érkezem, hogy a padot koptassam, hanem a játékommal szeretnék a csapat segítségére válni.”

A 23 éves játékos rugalmasan bevethető, mélységi középpályásként, támadóközéppályásként, de box to box pozícióban vagy beugróként akár a szélen is bizonyíthat – több olyan csapattársa oldalán, akikkel már régóta baráti viszonyt ápol. „Ez biztosan nem hátrány. Niklas Sülét például nagyon régóta ismerem, még a Frankfurt akadémiáján játszott. Jól megértjük egymást. Joshua Kimmichet is szintén nagyon régóta ismerem.”

Süle is örül az újratalálkozásnak: „Gore mindig is a barátom volt. Azt hiszem egy U12-es tornán találkoztunk először, azóta ismerem őt.”

Goretzka semmit nem bízott a véletlenre, Münchenben sem fog elveszni: „Amikor úgy döntöttem, hogy Münchenbe igazolok, nagyon intenzíven kezdtem el a várossal foglalatoskodni. A lakáskeresést már lezártam, tudatosan tettem így, hogy ezt félretéve teljes mértékben a válogatottra, majd ezután az FC Bayernre koncentrálhassak.”Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top