Interjúk és nyilatkozatok

Tigris: Kimmichnek tartania kell az egyensúlyt

Herrmann Gerland az U17-es elődöntő után adott interjút


Hermann Gerland a helyszínről tekintette meg az U17-es csapatunk lipcsei vendégjátékát a Bundesliga elődöntőjében. A visszavágót 2-0-ra nyertük és 5-0-ás összesítéssel jutottunk be a Dortmund elleni vasárnapi nagydöntőbe. A Tigris a BILD-nek adott interjújában beszél többek között Kimmichről, Hasenhüttlől és az RB Leipzigről is.


Akárcsak a Bundesligában, ez a játékrendszerek küzdelme volt. Agresszív letámadó foci a labdabirtoklás ellen. Önnek melyik tetszett jobban?

A tét végsősorban az, hogy ki az eredményesebb. Az RB sok hosszú labdát küldött előre. Mi az FC Bayern vagyunk, játszani akarunk és sok passzal akarunk előrekerülni. Ez jól is sikerült.

A Leipzig támadójának, Fabrice Hartmannak ott kell lennie a Bayern cetlijén.

Az odavágón nem a legjobb napját fogta ki a srác. De általánosságban mindig érdeklődünk a nagyon tehetséges játékosok iránt.

Joshua Kimmich személyében egy kiemelten tehetséges játékost szereztek meg három éve a Lipcsétől.
Ő egy lenyűgöző srác! Mindig szorgalmas, mindig teljesen motivált. Másrészől viszont egyensúlyt kell tartania a támadás és a védekezés között. Néha túl sokat rohangál elől, ezért hátulról hiányzik belőle a kraft.

Az RB megvált Ralph Hasenhüttltől, aki az Ön irányítása alatt is játszott.

Feltettem magamnak a kérdést, miért? Ralph feljutóként a Bajnokok Ligájáig, idén az Európa Ligáig menetelt. A Lipcse elleni öt meccsünk mind csúcspont volt, megnevettette a szívemet is. Az RB-nek idén hármas terhelése volt, a játékosok ilyenkor nem mindig vannak a saját szintjükön. Valamivel több türelemre lett volna szükség.

Hova várja őket az új szezonban?

Megvan már az edzőjük?

Nincs.

Hmm. Egészen elől lesznek. Sok potenciál van bennünk, az RB egy erős csapat. Örülni fogok, ha valamikor ismét Lipcsébe jöhetek. A városlakók és a klub emberei különösen kedvesek!Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top